FESTIVAL DE C’ARTE – Viorel Mortu: Patruzeci de scriitori vor fi in aceste zile la Braila

12167941_10207997390837655_263740531_n

Presedintele Consiliului Judetean, Viorel Mortu, a deschis astazi Festivalul de C’Arte Braila, aflat la prima editie. Prezent la manifestare nu doar in calitatea sa administrativa, de organizator, ci si in aceea de scriitor si profesor, Viorel Mortu a indemnat brailenii sa profite de aceasta ocazie unica de a se intalni fata in fata si a discuta personal cu preferatii lor, dintre zecile de scriitori si academicieni ce vor fi prezenti la Festival: “Cu acest targ de carte, Braila isi rotunjeste seria de activitati culturale de expresie artistica inalta, prin care toate artele sunt aici prezente. Stiti foarte bine ca o expresie culturala muzicala, teatrala, grafica, pictura – toate erau prezente de foarte multa vreme, mai putin, iata, cartea, literatura. Cu acest targ de carte incheiem aceasta corola a artelor la Braila. Cand spunem <<targ>>, am sentimentul ca nu spunem destul, suficient si exact ce trebuie. L-am numit <<Festival>>, adica un sens mai adanc si mai special, pentru ca pe langa editurile care vin, am pregatit intalniri cu scriitori. Patruzeci de scriitori vor fi in aceste zile la Braila; de asemenea, vor fi conferinte, academicieni, poeti, prozatori, eseisti, filosofi, vor fi prezenti si vor spune brailenilor ceva din povestea vietii lor, a artei lor, a destinului omului contemporan.

Eu sunt bucuros ca am putut face acest lucru si in plus, sper sa devina o traditie, un inceput. Aceasta este prima editie, o facem pe puterile noastre, dar dupa ce brailenii isi vor calibra gustul pentru lectura, pentru carte, isi vor redeschide placerea de a citi, probabil ca vor fi si editii mai ample.

Acest targ este facut in colaborare cu Muzeul National de Literatura, care a coordonat toate activitatile de acest tip. Sa speram ca vom aduce bucurii cititorilor de carte din Braila”.