Festivalul „CDIdei în cărți” își premiază câștigătorii

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila găzduiește joi, 23 iunie, la ora 16.00, festivitatea de premiere a câștigătorilor Festivalului „CDIdei în cărți”, eveniment organizat de Centrul de Excelență Brăila.

„Festivalul – concurs este un proiect național inițiat de Casa Corpului Didactic Sibiu, care a atras de la an la an participarea a tot mai multor structuri info-documentare: biblioteci școlare, Centre de documentare și informare, Centre Județene de Excelență. Utilizând metode ale educației nonformale și având succes în primele șase ediții, Festivalul a atras și anul acesta participanți din toată țara, oferind un cadru pentru dezvoltarea și manifestarea la nivel înalt a unor competențe  privind creativitatea, simțul artistic, competențe TIC, de comunicare etc.

Festivalul-concurs a avut trei faze –  la nivel de unitate, la nivel județean și la nivel național -, s-a desfășurat pe categorii de vârstă și pe trei secțiuni: lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne și o secțiune pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Elevii organizați în echipe și coordonați de un cadru didactic au avut de citit o carte, urmând să realizeze un obiect reprezentativ/machetă/afiș/booktrailer din acea lucrare.

Premierea lucrărilor câștigătoare va avea loc în Spațiul Cultural „Dunărea” din cadrul Bibliotecii, iar Librăria „Humanitas” Brăila va sponsoriza evenimentul”, precizează organizatorii.