Festivalul „CDIdei în cărți” își premiază câștigătorii

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila găzduiește joi, 23 iunie, la ora 16.00, festivitatea de premiere a câștigătorilor Festivalului „CDIdei în cărți”, eveniment organizat de Centrul de Excelență Brăila.

„Festivalul – concurs este un proiect național inițiat de Casa Corpului Didactic Sibiu, care a atras de la an la an participarea a tot mai multor structuri info-documentare: biblioteci școlare, Centre de documentare și informare, Centre Județene de Excelență. Utilizând metode ale educației nonformale și având succes în primele șase ediții, Festivalul a atras și anul acesta participanți din toată țara, oferind un cadru pentru dezvoltarea și manifestarea la nivel înalt a unor competențe  privind creativitatea, simțul artistic, competențe TIC, de comunicare etc.

Festivalul-concurs a avut trei faze –  la nivel de unitate, la nivel județean și la nivel național -, s-a desfășurat pe categorii de vârstă și pe trei secțiuni: lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne și o secțiune pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Elevii organizați în echipe și coordonați de un cadru didactic au avut de citit o carte, urmând să realizeze un obiect reprezentativ/machetă/afiș/booktrailer din acea lucrare.

Premierea lucrărilor câștigătoare va avea loc în Spațiul Cultural „Dunărea” din cadrul Bibliotecii, iar Librăria „Humanitas” Brăila va sponsoriza evenimentul”, precizează organizatorii.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns