Fiindcă firma Romnav a obținut profituri uriașe în afacerile din Ucraina, Gheorghe Antistescu a alocat 2% din impozitul pe profit unor cauze caritabile: „I-am dat o sumă foarte consistentă lui Constantin Teodorescu, pentru reabilitarea Palatului Lyra. Mi-aș dori să fie mai mulți ca el în țara asta”

Construcția podului peste Dunăre între Brăila și Tulcea nu a fost, așa cum s-ar fi așteptat unii, o lovitură devastatoare pentru afacerile firmei Romnav – cea care deține bacurile ce fac în prezent traversarea Dunării pentru persoane și autovehicule -, ci o oportunitate de a face profituri care sunt incredibile chiar și pentru patronul Gheorghe Antistescu, ce are o experiență de 41 de ani în domeniu.

Vestea că până la urmă chiar se va construi podul peste Dunăre l-a determinat pe Antistescu și pe cei doi băieți ai săi, care sunt și ei implicați în afacerea amintită, să caute alte variante de a scoate profit cu bacurile respective, iar o soluție foarte bună a fost găsită în Ucraina, unde, după cum ne-a declarat astăzi Antistescu, unul dintre fii săi a făcut un profit foarte mare. Și pentru că în acest context, și impozitele plătite către stat au fost foarte mari, omul de afaceri a considerat potrivit să aloce 2% din impozitul pe profit unor persoane sau asociații care fac lucruri importante pentru comunitatea din care provin: „Eu m-am îndreptat către zone caritabile, pentru că Ucraina a fost un izvor de tarife pe care eu, într-o carieră de 41 de ani, nu le-am întâlnit în viața mea. Băiatul meu cel mare a realizat un profit înspăimântător pentru mine și atunci 2% din impozitul pe profit l-am redistribuit în zone în care am crezut că e nevoie de bani. Am ajutat o tenismenă de viitor și de asemenea, i-am dat o sumă foarte consistentă și lui Constantin Teodorescu (președintele Societății Filarmonice Lyra – n.r), ce încearcă să reabiliteze Palatul Lyra. Țin mult la el, îmi place verticalitatea lui și caracterul lui deosebit. Am încredere în el,  e un tip  chivernisit, muncitor, elegant și inteligent; mi-aș dori să fie mai mulți ca el în țara asta”.

Articole asemănătoare

Comment

  • Apostol Margarit

    18/11/2022

    E mai bine în liniște. Am făcut și eu donații, deși n-am un venit mare, aș spune că-i chiar mediocru. Așa ceva nu se spune. Se face.

    Replay

Lasă un răspuns