Filarmonica „Lyra-George Cavadia” a primit în administrare imobilul din strada Ana Aslan nr. 29

CJ Brăila a aprobat ieri un proiect de hotărâre privind transmiterea imobilului din strada Ana Aslan nr. 29 din administrarea Consiliului Județean în administrarea Filarmonicii „Lyra – George Cavadia”. Clădirea a fost solicitată de conducerea Filarmonicii pe următoarele considerente: „Pentru a răspunde standardelor de performanță ale Filarmonicii, este nevoie de extinderea spațiului destinat funcționării. În acest sens, sunt necesare spații pentru desfășurarea activității artistice, dar și spații administrative, necesare păstrării patrimoniului Filarmonicii (instrumente muzicale profesionale, partituri, arhivă, echipamente informatice și mobilier)”.

Filarmonica va prelua în administrare imobilul amintit în 30 de zile.

După ședința CJ în care s-a aprobat această hotărâre, directorul Filarmonicii „Lyra- George Cavadia”, prof. Petrea Gogu, a scris pe o rețea de socializare: „Dragi brăileni, astăzi, 29.09.2021, am avut onoarea sa particip la ședinta ordinară a Consiliului Județean Brăila, prezidată de domnul Francisk-Iulian Chiriac, unde s-a hotărât transmiterea imobilului situat în municipiul Brăila, strada Ana Aslan nr. 29 din administrarea Consiliului Județean Brăila, în administrarea Filarmonicii «Lyra-George Cavadia».

Proiectul de hotărâre inițiat de presedintele Consiliului Județean reprezintă în istoria culturală braileană un act de recunoaștere a performanțelor Filarmonicii «Lyra-George Cavadia», instituție culturală a cărei existență a fost consfințită la data 31.05.2016, printr-o altă hotărâre a aceluiași for județean.

Această investire succede redeschiderii Sălii de spectacole a Casei Tineretului Brăila, care a avut loc sâmbătă, 25.09.2021, cu un concert simfonic de înaltă ținută artistică susținut de Orchestra de camera a Filarmonicii brăilene.

Apreciind preocuparea oficialităților județene pentru dezvoltarea actului cultural brăilean, transmit în acest mod mulțumirile instituției pe care o reprezint. Având și Filarmonica, Brăila se înscrie în rândul marilor orașe culturale ale României, dând posibilitatea locuitorilor județului sa participe lună de lună la concertele Filarmonicii”.