FINANTARI DE 62 MILIOANE LEI PE PNDL 2, PENTRU REPARAREA DRUMURILOR JUDETENE BRAILENE

Vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii, a fost prezent astazi la Braila, unde a participat la o sedinta cu primarii din judet, in care s-a discutat despre stadiul proiectelor derulate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2. De asemenea, Paul Stanescu si presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, au semnat contractele de finantare pe PNLD 2 pentru 6 noi proiecte, in valoare de 62 de milioane de lei.

Vicepremierul a declarat ca finantarile PNDL s-au acordat in baza unor criterii obiective, care nu au avut nimic de-a face cu politicul, asa ca nimeni nu se poate plange, din acest punct de vedere: “In prima parte a Programului National de Dezvoltare Locala au fost alocate 16 miliarde lei, in a doua parte vorbim de 30 de miliarde de lei, deci o suma foarte importanta. Toti acesti bani s-a gandit sa fie practic un pachet minim de servicii sociale, pe care as vrea sa vi le reamintesc: *sanatate, insemnand dispensar medical, centru medical de permanenta; * educatie, adica scoli, gradinite, crese; * apa, canalizare; * energie termica, electrica, iluminat public; * transporturi, insemnand drumuri judetene si comunale, strazi, poduri, podete, piste de biciclete; * salubrizare; * cultura, culte; * sport, adica baze sportive atat pentru sportul de masa, cat si pentru sportul de performanta; * locuinte sociale, locuinte pentru tineri, locuinte de serviciu pentru specialisti; * cladiri cu risc seismic.

Programul functioneaza foarte bine, vreau sa va spun ca nicio factura nu a intarziat la plata decat maximum 2 saptamani. Si as mai vrea sa mai spun un lucru foarte important: ca banii nu au fost alocati politic in niciun judet, au fost 4 criterii clare si vreau sa stie toata lumea acest lucru – capacitatea financiara a judetului respectiv, suprafata judetului, numarul de locuitori si numarul de unitati administrativ-teritoriale. Deci chiar daca domnul prim ministru Mihai Tudose e de la Braila, trebuie sa stiti ca banii au fost alocati pe aceste criterii in toate judetele tarii, deci din punct de vedere politic nu avem ce discuta aici.

La Braila astazi avem 6 proiecte, ele insemnand practic drumuri judetene in valoare de 62 de milioane de lei si sigur, ne bucuram ca suntem aici, pentru ca am mers in foarte multe judete si ne-am dorit de fiecare data sa ne vedem fata in fata cu cei care  beneficiaza de aceste proiecte, pentru ca sunt multe lucruri de discutat, multe intrebari de pus”.

Precizam ca dupa declaratiile de tip festiv de inceput, in care cei aflati la prezidiu si-au laudat Guvernul si alianta PSD-ALDE, cand a fost vorba de partea cea mai interesanta a reuniunii, adica aceea in care primarii au pus intrebari si au prezentat problemele cu care se confrunta in legatura cu PNDL, presa a fost invitata sa iasa din sala. Asta desi se discuta despre chestiuni publice, ce tineau de interesul comunitatilor brailene si deci, erau de interes si pentru ziaristi.