Florin Cîrligea acuză faptul că mediul privat este dur impozitat, iar bugetarilor li se dau sporuri aberante: „În 2008 se acorda «spor de praf» profesorilor de educație fizică. Mi s-a explicat că profesorul face ora de educație fizică în curte…”

Florin Cîrligea, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din AUR Brăila, este extrem de nemulțumit de noul pachet de măsuri fiscale introdus de guvernanți și consideră că acesta va lovi foarte puternic mici întreprinzători. Cîrligea este de acord că trebuie redusă evaziunea fiscală, dar susține că măsurile luate de Guvernul Ciolacu lovesc și în întreprinzătorii care nu fac evaziune fiscală, iar unii dintre aceștia vor suporta o mărire a taxelor cu 300%.

Omul de afaceri a declarat în cadrul unei conferințe de presă că și chestiunea legată de plata cash este discutabilă, având în vedere că acest gen de reglementări nu afectează persoanele fizice, ci persoanele juridice: „Nu știu dacă știți, dar agenții bancare în județul Brăila, în mediul rural, la ora actuală, cred că mai sunt 3 sau 4 și au program o zi da, două zile nu. Eu mă refer la faptul că sunt afectați toți micii comercianți din mediul rural.

Se face și o șmecherie: anunțăm o bombă, «Gata, băncile vor să mărească comisioanele bancare!», după care apare domnul Ciolacu, salvatorul patriei și spune « Noi, Guvernul, am rezolvat, nu se mai măresc comisioanele!». Dar comisioanele bancare la tot ce înseamnă carduri pentru societăți rămân. Mie mi se pare cusut cu ață albă, poate să fie o înțelegere între sistemul bancar și Guvernul României”.

Cîrligea consideră că este anormal ca mediul privat să fie împovărat de taxe, în timp ce unii bugetari beneficiază de tot felul de sporuri aberante: „Este noaptea minții! Eu știam de «sporul de praf» și m-am amuzat tare în 2008. Știați că în 2008 se acorda spor de praf profesorilor de educație fizică? Și am întrebat și eu: «Din ce cauză?». Și mi s-a explicat că profesorul de sport face ora de educație fizică în curte… Extraordinar! Dar toți cei care merg pe stradă?”.

În opinia liderului AUR, dacă Fiscul și-ar face bine treaba, s-ar reduce substanțial nivelul evaziunii fiscale, fără să fie nevoie de măsuri care lovesc și în întreprinzătorii care lucrează corect și legal: ”Evaziunea fiscală nu o face micul comerciant care vinde 3 banane și două bomboane. Furnizorii acestuia trebuie verificați. Necolectarea TVA-ului este numai problema Fiscului. Nu se poate, sunt prea multe societăți care nu își plătesc datoriile la stat!

Fiscul nu își face treaba, cea mai mare gaură în bugetul de stat este de la TVA. Cum se colectează TVA-ul? Mărfuri intrate fără acte, asta este una. Omul va fi tentat să cumpere pe cash, fără factură, de acum încolo. Este o mare prostie, după părerea mea. Plafonul de 10 mii de lei era în regulă, nici prea mult, nici prea puțin. Plus plafoane de casă de 50.000; dacă ai în țară 40 de puncte de lucru, toată ziua trebuie să te duci la bancă!Este noaptea minții! Nu știu cine a gândit-o, dar bănuiesc că nu a lucrat niciodată în sistemul privat. Este o îngrădire mult prea mare!”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns