Florin Cîrligea (AUR), care le cere votul brăilenilor la parlamentare: „Nu mă deranjează dacă Galațiul preia Brăila. Poate să ne ia oricine, dacă își face treaba mai bine decât cei de la Brăila”
Președintele AUR Brăila, Florin Cîrligea, care candidează la alegerile parlamentare pentru un mandat de deputat, declară că din punctul lui de vedere nu ar fi nicio problemă ca județul Brăila să devină parte a județului Galați, dacă asta ar însemna o reducere a aparatului administrativ, iar conducătorii Galațiului ar administra zona noastră mai bine decât o fac actualii șefi administrativi ai Brăilei.
Declarația a fost făcută la finele săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă în care Cîrligea a spus că dacă va fi ales deputat, va avea ca prioritate trecerea la un Parlament cu 300 de parlamentari, așa cum au votat românii la referendum în urmă cu mai mulți ani.
În opinia președintelui AUR, „odată cu reducerea numărului de parlamentari trebuie făcută o reformă administrativă seriosă și în loc de 3000 sau 3600 de unități administrativ teritoriale (UAT-uri), să rămână 1000. Nu are rost să avem primari, viceprimari, consilieri la 600 de locuitori, la 380 de votanți. Aceste UAT-uri nu se pot întreține și automat trebuie, în opinia mea, ca minim 10.000 de locuitori să aibă o UAT.
România nu are timp să mai stea încă un ciclu electoral pentru a face reforma administrativă. Dacă reforma administrativă nu se face rapid, riscăm să ajungem în faliment sau mai rău, copiii copiilor noștri să aibă de unde plăti. Dar la noi, în Brăila, natalitatea este zero și depopularea este maximă…”.
La remarca unei ziariste că Brăila o să devină parte din Galați, în contextul unei reforme administrative atât de radicale, Cîrligea a comentat: „Nu mă deranjează, poate să ne ia oricine dacă își fac treaba mai bine decât cei de la UAT Brăila, poate să fie și la UAT Suceava”.
Întrebat încă o dată dacă nu l-ar deranja dacă ca Brăila să fie preluată de Galați – cum s-a mai întâmplat în trecut -, Cîrligea și-a modificat răspunsul: „N-o să ne preia niciun Galați, o să facă o Regiune de Sud-Est, un megalopolis. Știu că noi avem o dragoste față de Galați și Galațiul față de noi…”.
Liderul AUR a mai afirmat că din punctul lui de vedere, partidul său este cel mai potrivit pentru a face această reformă administrativă drastică, fiindcă AUR are un număr mic de primari și de președinți de consilii județene și nu ar avea de protejat prea mulți aleși locali, așa cum au alte partide – mai exact, PSD și PNL.