Cîrligea nu crede că HC Dunărea Brăila are un statut privilegiat în folosirea Sălii Polivalente pentru că președintele clubului e ginerele lui Mihai Tudose: „Și în trecut a fost la fel”

Omul de afaceri Florin Cîrligea (AUR), un susținător al sportului, care a finanțat ani la rând fotbalul brăilean, consideră că nu este corect să nu se permită și accesul altor cluburi sportive locale, în afară de HC Dunărea, în Sala Polivalentă, pentru antrenamente.

Cîrligea nu crede că este pertinentă explicația dată de președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care în ultima vreme a spus că se deteriorează suprafața de joc cea nouă în cazul în care, de exemplu, se joacă baschet, și nu handbal.

„Foarte curios, nu înțeleg de ce Sala Polivalentă este pe persoană fizică, așa mi se pare, adică nu știam că nu au acces (mai nou s-a permis accesul sportivilor de la Cuza Pirates, pentru antrenamente, în Sala Polivalentă – n.r.).

Păi atunci haideți repede să ne apucăm să construim ceva, fiindcă nu e în regulă acest lucru! Și până se va face o nouă Sală Polivalentă, mai bine mai schimbăm o dată sau de două ori suprafața de joc de la cea actuală. Până se va face noua Sală Polivalentă, care nu se știe când va fi gata, am putea să facem un efort să schimbăm suprafața de joc, dacă se deteriorează și toate cluburile să aibă acces la actuala Sala Polivalentă.  Acești copii nu au unde să se atreneze, unde să desfășoare competiții, dacă nu au Sala Polivalentă”.

Cîrligea a fost întrebat de ziariști dacă în opinia sa, HC Dunărea are un statut special când e vorba de folosirea Sălii Polivalente pentru că președintele clubului, Adrian Manole, este ginerele europarlamentarului Mihai Tudose (PSD). Liderul AUR a spus că nu crede că are vreo legătură, fiindcă și în trecut au fost perioade în care Sala Polivalentă era folosită cu prioritate de clubul de handbal: „Au fost perioade în care eu știu sigur că au fost scandaluri mari pe tema că Sala Polivalentă nu era decât pentru handbal. Au mai fost perioade de-astea. Și cu greu s-a revenit, ca să aibă acces și alte cluburi la Sala Polivalentă.

Și atunci era același partid (la conducerea Consiliului Județean – n.r.); doctrina e aceeași, obiceiurile sunt aceleași, indiferent că e ginerele lui Tudose sau…”.

Florin Cîrligea a mai declarat că Sala Polivalentă nu este a PSD sau a altui partid, ci este a brăilenilor și de aceea ar trebui să fie permis accesul cât mai multor cluburi acolo, pentru antrenamente și chiar pentru competiții, dacă este posibil. El nu înțelege de ce spune președintele Chiriac că se deteriorează suprafața de joc dacă se joacă baschet. În  plus, în opinia lui, mai sunt și alte probleme când e vorba de practicarea sportului în Brăila: „Faceți o vizită la Stadionul Municipal și vedeți cum arată! Nu mai vorbim de bazinul de înot…”.