Florin Cîrligea declară că din punct de vedere politic a plecat ultimul din PNL Brăila, dar din punct de vedere moral a plecat primul: „Pentru mine Popa nu există. O fi președintele PNL Brăila, dar nu PNL-ul pe care-l știam eu”

„Cine-i Popa? Pentru mine Popa nu există. O fi președintele PNL Brăila, dar nu PNL-ul pe care-l știam eu” – este comentariul făcut astăzi de omul de afaceri Florin Cîrligea, cu referire la Alexandru Popa, președintele partidului al cărui membru a fost și Cîrligea până săptămâna trecută.

Fostul liberal a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „a sperat că măcar în ultimul ceas PNL își va schimba atitudinea din punct de vedere a ceea ce vrea să facă pentru alegături. Uitați, ieri Curtea Constituțională a aprobat pachetul de măsuri fiscale, iar prin acest pachet peste 80% din sumele care vor să fie atrase la buget sunt «pe spinarea» mediului privat. PNL nu mai reprezintă electoratul de dreapta”.

Întrebat dacă a mai plecat odată cu el și altcineva din PNL, Cîrligea a răspuns: „Păi n-a mai plecat nimeni, pentru că au plecat toți înainte de a pleca eu. Nu mai avea cine să plece. Restul îi bagi într-un microbuz la partid. A rămas cu microbuzul.

Din punct de vedere politic am plecat printre ultimii din PNL; din punct de vedere moral am plecat cred că primul. Dar din punct de vedere politic cred că mai sunt oameni care vor pleca din PNL, oameni care nu activează, probabil că sunt undeva agățați acolo… Pe care vrea să-i scoată (Alexandru Popa -n.r.) îi scoate  (din partid – n.r.) pe bază că nu și-au plătit cotizația.

Dacă visează cetățeanul Popa că vrea să scoată pe cineva, îl scoate, ca să poată să pună la Consiliul Județenean… Știu foarte bine acest lucru. Dau un exemplu: eu mi-am dat demisia din CJ și imediat 4 colegi care urmau după mine (pe lista candidaților PNL la CJ – n.r.) au primit «scrisori de dragoste»  acasă, că sunt excluși că nu și-au achitat cotizația. Toți acei membri au plecat din PNL după mine, ca să nu fiu eu ultimul”.

L-am întrebat pe Cîrligea dacă este adevărat că vor veni la AUR  în perioada următoare Vasile Cortez (actual consilier județean PNL), Adrian Tabarac ( fost membru PNL) și Alexandru Dănăilă (fost membru PNL), Cîrligea a declarat: „Din punct de vedere al lui Vasile Cortez, dacă voia să vină, trebuia să-și dea demisia din CJ și din PNL de vineri. Orice om este binevenit, dar eu zic că a greșit”.

El a mai spus că Tabarac și Dănăilă nu vor veni la AUR.

L-am mai întrebat pe Cîrligea dacă nu cumva o să aflăm în curând că cei doi „au fost în curtea AUR”, așa cum a declarat el însuși pentru MD Press că „a fost în curtea AUR, nu a intrat în partid”, deși participase la o ședință a AUR Brăila.

„În curte o să fie, dar din câte știu eu, nu vor să fie membri AUR”, afirmat acesta.