Florin Cîrligea, despre joaca „uite taxa, nu e taxa pe apa de ploaie” practicat de CUP Dunărea Brăila: „Primarul trebuie să ia niște măsuri în acest sens, că nu te joci cu cetățenii!”

Președintele AUR Brăila, Florin Cîrligea, consideră că nu este în regulă faptul că în ultimele luni CUP Dunărea s-a jucat cu taxa pe apa de ploaie, care când figura în facturi, când dispărea și brăilenii erau anunțați că a fost anulată, după care luna asta iar a apărut în facturi.

„Uite taxa pe apa de ploaie, nu e taxa pe apa de ploaie. Este o mare degringoladă. Eu înțeleg că CUP Dunărea are un contract cu Banca Mondială sau cu BERD, iar în momentul acordării creditului au fost impuși niște pași. De exemplu, se mărește dobânda, crește prețul, ca să poată să acopere rata. Dar această joacă – acum avem taxa pe apa de ploaie, după aceea nu avem taxa pe apa de ploaie – e o chestie de management la nivel de CUP Dunărea și mai departe eu zic că domnul primar trebuie să ia niște măsuri în acest sens, că nu te joci cu cetățenii, când e, când nu e. Să nu fie altceva, să nu te pomenești luna viitoare cu factura pe două luni!”, a declarat astăzi Cîrligea în cadrul unei conferințe de presă.

Cât privește faptul că este posibil ca taxa pe apa de ploaie să fi fost introdusă mascat în suma percepută pentru serviciile de canalizare, Cîrligea a spus că este posibil, dar nu crede că s-a procedat așa, pentru că nu este corect să pui la plată pentru servicii de canalizare brăilenii care locuiesc în zone unde nu există rețea de canalizare.

Liderul AUR crede mai degrabă că a fost „o omitere”.

Întrebat cum își explică, în acest caz, faptul că unii brăileni au fost anunțați prin afișe lipite la scara blocului că s-a eliminat taxa pe apa de ploaie, Florin Cîrligea a glumit: „Poate a fost un proiect pilot”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns