Florin Dobrescu (PNL), indignat că CJ Brăila a cheltuit 100.000 lei pentru cadouri de sărbători: „Unii poate nu au ce pune pe masă de sărbători, dar bine că au PSD-iștii cadouri să își ofere între ei!”

Liberalul Florin Dobrescu, secretar de stat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, afirmă că în plină austeritate bugetară impusă de OUG 90/2023, președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, șef al Organizației Județene PSD și primarul Brăilei, Marian Dragomir, președinte al Organizației Municipale PSD, „îi buzunăresc pe brăileni și își bat joc de banii lor”.

Dobrescu declară într-un comunicat de presă că „în dispreț față de OUG 90, Chiriac și Dragomir au băgat adânc mâna în bugetul public și au scos de acolo 270.000 lei (170.000 lei Primăria Brăila și 100.000 lei Consiliul Județean), pe care i-au aruncat pe tot felul de cadouri, unele chiar de lux, pentru finalul de an. Practic, Francisk Chiriac și Marian Dagomir s-au șters pe picioare cu Ordonanța austerității!

În timp ce Dragomir a risipit banii brăilenilor pe ceasuri smartwatch, fulare, păpuși, tablouri, băuturi, dulciuri, făină, orez, ulei, zahăr, tutun pentru activul de partid, Chiriac s-a orientat către agende de lux, felicitări business, calendare de perete și de birou, câte 500 de bucăți din fiecare, la un cost total de 55.000 lei, iar de restul de 45.000 lei a cumpărat dulciuri.

Președintele CJ, Francisk Chiriac, nu a fost în stare să găsească o modalitate pentru a premia performanța celor 90 de elevi și profesori brăileni, dar să își facă provizii de agende de lux, felicitări business, calendare și dulciuri în valoare de 100.000 lei a găsit soluții.

Singura lui grijă, cu o zi înainte de intrarea în vigoare a Ordonanței austerității, a fost să își facă stocuri de cadouri. Chiriac a vrut să fenteze legea și a încheiat contractele de achiziții cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a OUG 90, dar pe SICAP scrie clar că plata se face în termen de 30 de zile, deci în plină perioadă de austeritate bugetară. Încă o mascaradă ieftină marca PSD Brăila!

Dacă tot voiați să pozați în darnici, de ce nu ați apelat la sponsori pentru a cumpăra cadourile de sărbători, așa cum prevede OUG 90? De ce nu ați făcut apel la oamenii de afaceri pe care i-ați atras în Brăila în ultimii 33 de ani? Unde sunt investitorii cu care vă lăudați în preajma fiecărui rând de alegeri? A fost mai simplu să băgați mâna în bugetul public și să cumpărați totul fără bătăi de cap, nu?

Acum așteptăm pozele cu care o să vă lăudați pe rețelele de socializare că ați oferit cadouri – cui ați vrut voi, evident – fix din banii brăilenilor și în total dispreț față de ei. Cei care își plătesc taxele și impozitele poate nu au ce pune pe masă anul acesta de sărbători, dar ce bine că au PSD-iștii cadouri să își ofere între ei! Când o să terminați cu ipocrizia asta fără margini și cu circul făcut din bani publici, din munca brăilenilor, pe care îi tratați în fiecare de zi în bătaie de joc?”.