Florin Grigorescu: Filiala USR Braila va fi a brailenilor

IMG_0185

Liderii Uniunii Salvati Romania (USR) Clotilde Armand si Florin Grigorescu s-au intalnit astazi cu simpatizantii din Braila, in incercarea de a coagula si in judetul nostru o filiala a partidului amintit. Ei au dat asigurari ca viitoarea organizatie USR Braila va fi una autonoma, care isi va alege conducerea dupa dorinta membrilor ei, nu dupa cum vrea centrul.

Deocamdata, nucleul in jurul caruia se va forma aceasta organizatie cuprinde circa 15 persoane, nu exista inca un sediu local al USR, unde sa poata veni cei interesati sa afle mai multe amanunte si nu exista decat o pagina de facebook,  https://www.facebook.com/USRBraila/?fref=ts ,  unde pot fi contactati initiatorii filialei locale.

De altfel, nici inscrierea in partid nu poate fi facuta, deocamdata, decat pe internet, direct pe pagina USR national. In plus, in USR nu poti deveni direct membru, ci exista o perioada in care activezi ca simpatizant si dupa un an in care dovedesti ca meriti sa primesti statutul de membru, esti invitat sau soliciti sa treci la acest nou nivel.

Florin Grigorescu a admis astazi ca formularul ce trebuie completat de catre cei care doresc sa adere – ca simpatizanti, intr-o prima faza – la USR este oarecum diferit de cel clasic, folosit de alte partide, dat fiind ca recrutarea de membri se face cu mult mai multa atentie la USR.

Grigorescu a precizat ca filialele vor fi autonome in raport cu centrul, insa conducerea centrala vrea sa se asigure ca acestea vor fi formate din oameni care nu aduc prejudicii imaginii partidului, fiindca USR se vrea a fi cu totul altfel, comparativ cu partidele existente pana acum: “Nu va fi un partid independent, nu se va numi Uniunea Salvati Braila, nu, va fi Uniunea Salvati Romania, de la USR o sa avem o linie directoare, o sa avem un program, o sa avem o anumita abordare a subiectelor importante ale tarii, dar aceasta filiala va functiona independent, adica va avea structura ei de conducere, aleasa de membrii filialei, nu vom <<pogori>> de la centru sau din alta parte oameni care sa vina sa conduca aceasta filiala. Aceasta filiala va fi a brailenilor”.

Mai multe detalii despre criteriile pe baza carora vor fi selectati membrii USR, aici: