FLORIN MIRCEA: FIECARE JUDET TREBUIE SA AIBA CEL PUTIN UN INCUBATOR DE AFACERI

Florin Mircea, candidat la Camera Deputatilor din partea PSD Braila, declara ca sprijinirea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) reprezinta o prioritate pentru partidul sau. El sustine ca sectorul amintit este un contributor de importanta strategica la cresterea economica si crearea de locuri de munca si ca atare, trebuie sa beneficieze din partea statului de politici publice ce vizeaza o reglementare inteligenta, o consultare sistematica cu organizatiile reprezentative, un sistem fiscal atractiv, cresterea accesului la finantare, simplificarea procedurilor si debirocratizare pentru micii intreprinzatori: „Partidul Social Democrat isi propune, in acest sens, ca in perioada 2016-2020 sa fie sustinute 40.000 de noi initiative de afaceri – denumite start-up-uri. Acestea vor fi sprijinite de catre stat prin: simplificarea procedurilor pentru infiintarea firmei – 1 zi infiintare,  1 leu capital social, dar si prin oferirea unui cont bancar si a unei semnaturi electronice gratuite. Pentru cresterea competitivitatii acestora, fiecare start-up va fi sprijinit cu cate 200.000 lei/proiect, iar depunerea si aprobarea proiectului va dura o singura zi.

Avand in vedere specificul judetului nostru, vor fi sprijinite start-up-uri in agricultura, pescuit, mobila, turism si eco-turism, sanatate, dar si alte domenii conexe, identificate in Strategia Nationala pentru Competitivitate 2014-2020.

Cum se vor face acestea?

*Functionarea minim a unui incubator de afaceri in fiecare judet.

De mentionat este ca in prezent, prin implicare personala, municipiul Braila are aprobata infiintarea unui incubator de afaceri.

*Incurajarea elevilor de a urma cursurile unui liceu cu profil/specializare in domeniu antreprenorial; astfel de licee se vor infiinta in fiecare judet.

Prin proiectul Start-up  se urmareste cresterea, pana in 2020, cu 20% a numarului de firme in Romania si  crearea a 60.000  de noi locuri de munca”.