Fonduri suplimentare de la Guvern pentru Filarmonica „Lyra-George Cavadia”, Teatrul „Maria Filotti” și Teatrul de Păpuși din Brăila

Guvernul a decis ieri alocarea sumei de circa 190 milioane de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea a 42 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe. Între beneficiarele acestei alocări de fonduri se află și Filarmonica „Lyra-George Cavadia”, Teatrul de Păpuși din Brăila și Teatrul „Maria Filotti” Brăila.

Ministrul Cseke Attila a declarat că ”Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, sprijină din nou instituțiile culturale de spectacole care nu primesc finanțare din bugetul național. Astfel, acestea își vor putea acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și vor putea derula investiții specifice”.

Fondurile au fost repartizate în conformitate cu solicitările transmise către ministerul amintit de unitățile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcționează instituții publice de spectacole.

În ceea ce privește județul Brăila, este vorba despre o sumă totală de 189.245.718,38 lei, iar repartizarea banilor pentru finanțarea instituțiilor  de spectacole este următoarea:

*Filarmonica „Lyra-George Cavadia” – 726.223,61 lei

*Teatrul de Păpuși – 726.223,61

*Teatrul „Maria Filotti” – 1.936.596,29 lei.