Forța Dreptei Brăila a inițiat o petiție prin care cere reducerea prețului la apa potabilă. Președintele FD Brăila, Antoneta Ioniță: „La CUP Dunărea este vorba despre incompetență, secetă de idei manageriale si exces de bătut apa-n piuă!”

Președintele Forța Dreptei, Antoneta Ioniță, anunță că partidul său a demarat săptămâna trecută o acțiune de strângere de semnături „pentru a le arăta oficialităților locale și managerilor CUP Dunărea nemulțumirea oamenilor” cu privire la nivelul tarifului la apa potabilă – cel mai mare din țară.

Ioniță precizează într-un comunicat de presă intitluat „Stop furtului din buzunarele cetățenilor!”: „Brăila, oraș pe malul Dunării, are o taxă absurdă la metrul cub de apă potabilă. Deși autoritățile încearcă să ne convingă că taxa este susținută de efortul CUP Dunărea de a scoate apă din piatră seacă, în realitate, este vorba despre incompetență, secetă de idei manageriale si exces de bătut apa-n piuă!

Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila, unitate aflată în subordinea autorității locale, este obligată să furnizeze apă potabilă abonaților la un preț corect, neurmărind profitul, însă la Brăila lucrurile stau exact pe dos! CUP Dunărea se crede stăpână pe buzunarele abonaților, furnizează apă la prețuri exagerat de mari, iar în județ, multe localități sunt alimentate cu apă care nu este potabilă, dar este taxată ca și cum ar fi!

Partidul Forța Dreptei este alături de toți brăilenii care se simt furați, fiind obligați să plătească cel mai mare preț din România pentru un metru cub de apă potabilă. Am inițiat o strângere de semnături pentru a le arăta oficialităților locale și managerilor CUP Dunărea nemulțumirea oamenilor. Cei care se simt nedreptățiți și doresc să ni se alăture în acest demers, sunt așteptați să semneze petiția la sediul partidului, situat în Brăila, pe Bulevardul Independenței nr.8.

Salutăm orice altă inițiativă venită de la partide politice sau ONG-uri, ce are drept scop reducerea prețului la apă.

Stop furtului din buzunarele cetățenilor!

Brăilenii nu sunt obligați să plătească bunăstarea unui baron local!”.

Cei ce doresc să semneze petiția online, o pot face aici: https://www.petitieonline.com/reduceti_taxa_pe_ap_pentru_populatie?fbclid=IwAR0tt8CeJsNvI7J4B6gxtAVDArY4hiLh3ZX0a5ZAwrob6POIkaZoXxCfBrc

Amintim că vinerea trecută, președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a anunțat public că le dă 30 de zile primarului Marian Dragomir (PSD) și președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) – care ocupă și funcțiile de președinte, respectiv vicepreședinte la ADI Dunărea Brăila -, ca să găsească soluții pentru a reduce prețul apei potabile. Popa a spus că în caz contrar, PNL vom începe o campanie de strângere de semnături și va merge în instanță alături de brăileni, într-un proces colectiv.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns