Fostul inspector școlar general al Brăilei, Cătălin Canciu, consideră că revendincările profesorilor sunt întemeiate, dar momentul grevei generale a fost unul nepotrivit: „Puteau să aștepte câteva zile, până când se făcea rotativa la Guvern”

Liberalul Cătălin Canciu, actual secretar de stat, fost inspector școlar general al Brăilei, consideră că sunt întemeiate revendicările profesorilor, aflați de luni în grevă generală la nivel național, dar, pe de altă parte, momentul ales pentru a declanșa această grevă nu a fost cel mai potrivit.

Canciu a declarat ieri că ar fi fost mai potrivit ca sindicaliștii din învățământ să mai aștepte câteva zile, ca să se producă rotativa la nivel de guvern, pentru ca aceștia să poată discuta cu noul premier: „Da, cu siguranță revendicările sunt întemeiate, pentru că vorbim de salarii foarte mici, atât timp cât educația dintotdeauna a fost considerată – cel puțin la nivel de legislație – o prioritate națională. Dar contextul în care se realizează aceste proteste nu e cel mai bun. Nu e momentul.

Cu toții suntem conectați la faptul că în lumea politică românească la acest sfârșit de mai va fi o schimbare foarte importantă, acea rotativă. Puteau să aștepte câteva zile, până când această rotativă se înfăptuia, iar noul guvern își putea asuma mult mai bine solicitările profesorilor”.

Amintim că la negocieri Guvernul a propus sindicatelor din învățământ acordarea unui card cu 2.500 de lei pentru personalul didactic, în două tranșe (1.000 lei în luna iunie și 1.500 lei în luna octombrie), iar pentru personalul nedidactic, un card în două tranșe de câte 500 lei. Sindicaliștii au refuzat această ofertă și au decis ca greva din învățământ să continue și săptămâna viitoare.

În ceea ce-i privește pe profesorii brăileni, aceștia vor participa luni, 29 mai, între orele 11.00-13.00 la un miting în fața Prefecturii.