Fostul șef al IPJ Brăila, Cătălin Chivu, vorbește despre furturi masive de apă, în care ar fi implicați directorul CUP Dunărea, primari PSD, apropiați ai acestora, dar și oameni de afaceri multimilionari în euro

Descoperiri surprinzătoare și acuzații grave aduse la cunoștința publicului de Cătălin Chivu, fost șef al Poliției Județene brăilene, care și-a anunțat intenția de a candida la funcția de primar al municipiului pe 9 iunie, dar din motive pe care nu le-a explicat, nu și-a mai depus candidatura.

După mai mulți ani în care a stat în umbră, Chivu pare că mai nou are de gând să fie mult mai prezent în spațiul public.

În urmă cu câteva zile, el a postat pe o rețea de socializare o înregistrare cu o echipă a CUP Dunărea care făcea lucrări la casa ce-i aparține primarului orașului Ianca, PSD-istul Fănel George Chiriță (care nu va mai candida pentru un nou mandat).

Chivu declară că după ce a făcut acea postare a primit mai multe informații legate de PSD-iști  de frunte ai județului care nu ar avea montate apometre la locuințele lor și care plătesc la paușal sau care „s-au înțepat” direct la conducta de apă, ceea ce este ilegal.

Cu referire strict la cazul primarului Chiriță, Chivu a comentat: „Ofițerul de serviciu mi-a adus hârtiile astea două, un acord de branșare din 14.05. 2024. Deci ăștia sunt nebuni! Eu nu înțeleg: deci până acum Chiriță nu a fost branșat la apă. Dar unde o fi fost ăsta «înțepat»? la ce conductă a fost înțepat?

Voi ce spuneți, asta e penală, e golăneală, ce-i asta, măi? Doamne, nu vă mai săturați de hoții!”.

„După primarul de la Ianca, Chiriță ăla care n-a fost branșat la apă vreo 20 de ani, a mai apărut unul acum, proaspăt, cald. Nea Nicu Turcu (primarul comunei – n.r.), nici el nu-i branșat la apă!

Băi, noi suntem niște proști în Brăila asta, noi plătim 16 lei/mc! Trăiască nea Dragomir, nea Chiriac, nea Tudose, trăiască ăștia toți!

Băi, hoții ăstora sunt primari! Voi înțelegeți ce se întâmplă, mă? Eu mă sperii ce-i cu ăștia, măi frate!

20 de ani să nu fii conectat la apă… Înseamnă că miroase rău în casă la ăștia. Pute. Băi, pute rău! Dar pute la ăștia cu roșu” – a fost următoarea postare.

„Tot cu apa. E ceva de groază la Brăila! Îmi zice unul:  «Vreau să vă spun că domnul director Mangiurea, de la CUP Dunărea, la casa lui (…), curte mare, casă cu etaj, piscină, grădină, nu are apometru și plătește 5 mc pe sistem paușal. Mi-a spus un lucrător de la el».

Băi, voi auziți ce spune lumea? Ferească Dumnezeu! Deci ăștia-s buni de pușcărie, măi! Directorul de la CUP Dunărea, dacă și ăsta face golăneală cu apa…” – a postat mai apoi Chivu.

„Mi-au zis ăștia cu casele care s-au înțepat în conductă. Știu și eu vreo doi barosani din ăștia care sunt milionari în euro. S-au înțepat în conductă pentru piscină, dar înainte de apomentre.

Iar ăștia care mi-au trimis acum pe Messenger, cu adrese și cu poze ale caselor, cred că ar trebui date la alte autorități, ca să-și facă treaba. Mă sperii cât se fură în Brăila, câtă apă!”, a mai spus Chivu.

„Ianca e stat în stat! Nu că fură apa primarul; fură și cu frățiorul lui. Cică la Berlești, acolo, au un mic imperiu. Sunt înțepați și ei în țeavă, fără apometre.

E fierbere mare în Ianca. Ăla care este șeful CUP la Ianca, ce trebuia să-i caute pe-ăștia (care fură apa – n.r.), are și el un solar la ieșirea din comună de 1500 mp și nici el nu plătește apa, e înțepat și el în conductă!

Alo, plecați voi, plecați spre pușcărie, vă aliniați voi sau vine cineva să vă ia?”.


Așteptăm ca PSD Brăila să dea niște răspunsuri cu privire la aspectele semnalate de Chivu, având în vedere că cei nominalizați sunt membri PSD.

Dat fiind că MD Press nu mai este invitat la conferințele de presă susținute de primarul Marian Dragomir (PSD) și președintele CJ Brăila și PSD Brăila, Iulian Chiriac, nici la sediul CJ, nici la partid, solicităm public conducerii PSD Brăila să ne ofere un punct de vedere pe această temă. Nu de alta, dar în condițiile în care conducerea CUP Dunărea este formată din membri PSD, iar directorul Mangiurea este acuzat el însuși de nereguli, este clar ce șanse avem să obținem informații corecte de la conducerea CUP.

Amintim că primarul Marian Dragomir este președintele ADI Dunărea Brăila, iar Chiriac este vicepreședintele ADI Dunărea Brăila.

Practic, toți cei care au acces la aceste informații sunt membri PSD, iar cei incriminați sunt tot membri PSD. Acum obține informații corecte pe tema furtului de apă, dacă poți!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns