Fostul subprefect al Brailei, Dorian Stoianovici, a murit azi-noapte

PDL-istii-braileni-sunt-reticenti-in-a-l-judeca-pe-Stoianovici

Fostul subprefect al Brailei, Dorian Stoianovici, a murit azi-noapte. El a fost gasit decedat in baie si a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala, pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cu exactitate a cauzei mortii. Stoianovici a fost jurnalist, inainte de a obtine functia de subprefect, iar dupa ce si-a incheiat scurtul mandat in administratie, a revenit la vechea sa meserie.

Stoianovici era de profesie inginer, insa dupa 1990 a lucrat in presa centrala si locala. Din martie 1990, el a fost director regional la “Romania Libera”, in perioada 1993-2009 a coordonat editia Moldova a cotidianului amintit, apoi, intre 2009-2011 a  fost inspector la Consiliul National al Audiovizualului,  intre 1994- 2000 a fost corespondent BBC World Service, in 2012 a fost manager la Antena 1 Galați- Brăila, din noiembrie 2011, proprietar și editor la  Braila24.ro, iar din mai 2013 a lucrat la Moldova24.ro.

Dorian Stoianovici a fost numit in functia de subprefect de Braila in octombrie 2009, insa a plecat din aceasta functie in aprilie 2010, dupa ce a fost anchetat de Ministerul Administratiei si Internelor, deoarece, in calitatea pe care o detinea, de inalt functionar public, ar fi intervenit intr-o modalitate “neortodoxa” pentru o ajuta un prieten care a incalcat regulile de circulatie si a fost sanctionat de politistii de la Rutier.