Gala Premiilor Culturale Brailene

1899672_10152649028165558_453368955_o

Premii acordate de Dragobete, celor care iubesc cultura. S-a intamplat aseara, in cadrul Galei Premiilor Culturale Brailene. Manifestarea a onorat personalitati culturale locale, artisti consacrati sau debutanti talentati, dar si oameni care si-au dovedit dedicarea in promovarea unei culturi a voluntariatului, pentru a impartasi cu cei din jur valorile prieteniei, compasiunii si civismului.

Cea de-a III-a editie a Galei organizate de Directia Judeteana pentru Cultura a adunat in sala de spectacole a teatrului „Maria Filotti” artisti, oameni de litere, profesori, reprezentanti ai institutilor de profil, dar si ai administratiei publice care s-au implicat in sustinerea culturii la nivel local si national. Organizatorii au acordate trofee, diplome de onoare si diplome de excelenta celor care, pe diferite sectoare ale culturii si patrimoniului national, au avut initiative, debuturi sau proiecte remarcabile, precum si ziaristilor care au promovat evenimentele culturale de-a lungul anului 2013.

Festivitatea a fost prezentata de seful Directiei pentru Cultura, Ana Harapescu si de directorul teatrului „Maria Filotti”, Lucian Sabados. Programul Galelor a cuprins si scurte momente artistice, iar la final a fost prezentat spectacolul “Persii”, o adaptare dupa Eschil, realizată de elevi ai Liceului de Arta din Braila.

Dintre persoanele care au fost premiate am ales trei, care reprezinta domenii distincte, dar implicate deopotriva in ceea ce inseamna realizarea sau promovarea actului cultural: