Gela Gavrilă (PUSL Brăila): „Cum ar putea ECO SA, cu cei 5 angajați, să susțină financiar Grădina Zoologică? N-au avut bani să le dea îngrijitorilor de la Zoo, ca să-și alimenteze drujba cu 5 litri de benzină!”

„Dacă Administrația Piețelor și Târgurilor Brăila, care se susține singură din punct de vedere financiar, nu a putut face față cheltuielilor pe care le presupune funcționarea Grădizii Zoologice, cum ar putea face față ECO SA,  din moment ce are cinci angajați? Bine, acum are 27, că a preluat și angajații Grădinii Zoologice…” – este declarația făcută  în cadrul unei conferințe de presă de Gela Gavrilă, candidat la PUSL Brăila la președinția Consiliului Județean.

Gavrilă consideră că decizia administrației locale de a transfera Grădina Zoologică din subordinea Administrației Piețelor și Târgurilor (APT) SA în cea a societății ECO SA, care se ocupă (din când în când) cu exploatarea carierei de piatră de la Măcin, având în acest scop 5 angajați mari și lați, este una foarte proastă.

Ea a declarat pe această temă: „Eco SA se ocupă de cariera de piatră care și aia funcționează vai de mama ei. Am înțeles mai nou că domnul director Pisică se află la cântar acolo…

Nu au bani să susțină îngrijirea Grădinii Zoologice! Acolo sunt animale sălbatice care trebuie să fie îngrijite într-un mediu corespunzător, cu o anumită temperatură, cu anumite tipuri de hrană. Nu există bani! Ei n-au avut bani să le dea celor de acolo, îngrijitori, să-și alimenteze drujba cu 5 litri de benzină. Le-a dat, dar a zis întâi salariaților «Puneți voi bani și după aia vă plătesc, faceți proces verbal!”.

Mai mult, le impun angajaților de acolo să poarte tricouri. Domnul administrator de acolo mi-a declarat că el n-ar putea să poarte în viața lui tricou cu mânecă scurtă, deoarece el a stat numai la cravată. Așa este dânsul. Conform legii nu poți să impui cuiva să poarte o anumită costumație sau o uniformă, că nu este nici armată, nici poliție.

Mă întreb din ce susține ECO SA Grădina Zoologică Brăila.

Dacă mergem la fața locului, ca să vizităm Grădina Zoologică, vom vedea că situația nu stă pe roze. Cu mulți ani în urmă s-au alocat niște fonduri europene pentru grădinile zoologice, dar Brăila n-a beneficiat de ei; a beneficiat Galațiul”.

Gavrilă a mai afirmat că administratorul Grădinii Zoologice – care este fostul său soț – este șicanat de directorul ECO SA, Ionuț Marius Pisică (PSD), așa cum a fost șicanat și de directorul APT SA, Meluța Drăguț (PSD).

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns