Georgiu Coman a renuntat la plangerea civila ce viza concursul de manager al Teatrului “Maria Filotti”

coman georgiu 1  1481314_632919790122024_1061995014_n

La aproape un an de la momentul in care a contestat prin plangere civila rezultatul concursului organizat pentru ocuparea postului de manager al Teatrului “Maria Filotti”, Georgiu Coman a decis a renunte la actiunea inaintata in instanta in vara anului trecut.

Dupa cum precizeaza in adresa depusa la Tribunalul Braila chiar inainte de Paste, Coman a luat aceasta decizie “in urma discutiilor purtate cu domnul primar al municipiului Braila (…) si a rugamintilor acestuia, in sensul ca actul cultural in interiorul Teatrului Dramatic “Maria Filotti” trebuie protejat, pentru binele si linistea actorilor si personalului angajat al institutiei teatrale, in intersul culturii brailene si al prestigiului acestei institutii de cultura unica in euro-regiunea de sud-est a Romaniei”.

Amintim ca Georgiu Coman a cerut, anul trecut, Consiliului Local al Municipal, reevaluarea proiectelor de management depuse de candidatii la concursul de ocupare a functiei de director al Teatrului <<Maria Filotti>>, revocarea rezultatului final al concursului, revocarea masurii de declarare a lui Lucian Sabados drept  castigator al concursului si revocarea tuturor actelor administrative aferente (inclusiv a contractului de management). De asemenea, Coman a cerut declararea sa drept castigator al concursului de manager.

Contestatarul sustinea ca au fost incalcati termenii de confidentialitate, ca modalitatea de evaluare folosita a fost contrara dispozitiilor legii si ca aceste nereguli conduceau la nulitatea absoluta a rezultatului concursului. Fiindca CLM nu a raspuns cererilor sale asa cum si-ar fi dorit, Georgiu Coman a contestat rezultatul concursului si in instanta, la vremea respectiva.