Gheorghe Bunea Stancu si Florin Mija sunt liberi!

11

Presedintele Consiliului Judetean  Braila, Gheorghe Bunea Stancu (foto) si vicepresedintele CJ, Florin Mija, sunt liberi. Curtea de Apel Galati a dat astazi castig de cauza celor doi, care au cerut, in recurs, sa fie judecati in libertate in dosarul in care sunt acuzati de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese, respectiv de abuz in serviciu.

Amintim ca procurorii DNA acuza ca in perioada 2009–2010,  Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila (ordonator principal de credite) si Mija Florin si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de Consiliul Judetean Braila. Pana astazi, in ultimele doua luni, cei doi s-au aflat in stare de arest la domiciliu.

Pentru aceste fapte, presedintele CJ Braila a fost trimis in judecata, iar alaturi de el, in acest dosar au mai fost trimisi in judecata vicepresedintele Consiliului, Florin Mija, precum si alte 14 persoane si trei societati comerciale. In plus, asupra averilor lui Stancu, a vicepresedintelui Mija  si a altor inculpati a fost instituit sechestru asigurator.