Gheorghe Caruz a tras azi cu pistolul, ca sa se apere de hoti

CARUZ PISTOL

Omul de afaceri brailean Gheorghe Caruz a fost nevoit astazi sa traga cu pistolul (foto), pentru a se apara de un grup de hoti pe care i-a prins in flagrant, in timp ce furau piese metalice de pe proprietatea sa de la Green Club.

Incidentul a avut loc in aceasta dimineata, cand Caruz a fost anuntat de o persoana din zona ca mai multi indivizi au intrat in complexul Green Club si incarca o caruta cu piese metalice, cel mai probabil, cu scopul de a le valorifica la fier vechi. Exasperat de furturile carora le cade prada zilnic, omul de afaceri s-a dus glont la fata locului si a suprins in flagrant  8 barbati care umplusera deja caruta si se pregateau sa plece cu prada la un centru de valorificare a deseurilor metalice. Cum Caruz are experienta anilor de zile de cand este victima hotilor si stie ca acestia sunt extrem de periculosi, ba chiar devin agresivi daca cineva incearca sa-i opreasca, el s-a dus inarmat la Green Club si pana sa vina politia, a incercat sa-i retina de unul singur pe intrusi. Infractorii nu s-au speriat insa de el si l-au amenintat, cerandu-i sa-i lase in pace. Cum Caruz nu avea niciun gand sa-i lase sa plece linistiti, acestia au sarit sa-l bata, astfel incat el a scos pistolul si i-a amenintat ca trage. Nici acest lucru nu i-a speriat pe hoti, care s-au apropiat furiosi de el, astfel incat omul de afaceri a fost nevoit sa traga un foc in aer, ca sa le arate ca are de gand sa se apere.

Abia atunci indivizii s-au speriat si au fugit care incotro, iar singurul pe care proprietarul clubului l-a mai putut tine pe loc a fost carutasul, care nu s-a indurat sa-si lase atelajul acolo.

Gheorghe Caruz ne-a declarat ca in fiecare zi sunt distruse bunurile de pe proprietatea sa si ca hotii actioneaza in grupuri bine organizate, ca au oameni  ce stau la panda si anunta orice posibil pericol prin telefon, iar unul dintre acestia il fileaza pe el personal, ca sa se asigure ca nu apare prin zona. Omul de afaceri ne-a mai spus ca nici paznicii sai, care sunt oameni solizi, bine antrenati, nu le fac fata aceste indivizi periculosi, ce ii bat mar pe cei care au curajul sa li se opuna si chiar le ameninta copiii.

Caruz sustine ca  hotii sunt atat de bine dotati, incat intr-o singura noapte, devasteaza, precum termitele, o intreaga hala, careia ii darama tavanul, din care scot bare de fier si sustrag din incinta  orice piese sau cabluri metalice, creand pagube de zeci de miliarde lei vechi, in mai putin de 6 ore. Omul de afaceri este extrem de nemultumit de faptul ca si atunci cand ii prinde personal pe hoti, carutele cu care fura acestia nu sunt confiscate, sau macar retinute pe perioada cercetarilor, ci le sunt lasate “in custodie” hotilor, care continua sa le foloseasca, zi de zi, in acelasi scop.

Ce s-a intamplat astazi, cand a incercat sa opreasca singur un astfel de grup infractional, ne spune Gheorghe Caruz: