Gheorghe Chiru consideră că Stadionul Progresul, unde e gazon sintetic, „nu e un loc unde să crească generații de sportivi. Gazonul sintetic nu e unul pentru performanță în sport”

Președintele PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru, recunoaște performanțele sportive realizate în ultima perioadă de HC Dunărea, care a beneficiat de o susținere financiară consistentă din partea administrației locale PSD, dar spune că „sportul din Brăila și tot ce înseamnă infrastructură sportivă sunt într-o situație așa cum este și orașul. Este jenant să nu ai un stadion, să nu ai o Sală Polivalentă după 34 de ani de la Revoluție. Păi folosim Sala Polivalentă făcută de Tataia Lungu (fost prim secretar PCR, fost primar al Brăilei – n.r.)!

Stadionul Progresul, care se face cu covor sintetic (foto), nu e loc unde să crească generații de sportivi. Gazonul sintetic nu e un gazon pentru a crește, a face performanță în sportul care se numește fotbal. Ăla este pentru curtea școlii și pentru jucat la sfârșitul săptămânii, nu pentru performanță. Aia e o găselniță. Pe mine m-au surprins cum vin cu soluțiile astea”.

Liderul PNȚCD Brăila a mai spus că degeaba avem copii talentați, dacă nu li se oferă condiții pentru a face performanță sportivă: „Dacă îl trimiți pe copil într-o zonă unde este o tribună generoasă și o clădire maiestuoasă, îi dă aripi, efectiv, să spună «Aici voi face performanță pentru orașul ăsta!». Altfel… Îl duci la marginea Brăilei, dă mingea peste gard în cimitir… Aia nu e perspectivă!

La Stadionul Municipal, de exemplu, în acel loc sau undeva aproape, peste linia de tren, se putea face un stadion, păstrând și armonia orașului și bani în buget, nu cu cheltuieli foarte mari.

Ce nu e construit pe o temelie solidă, cu o pepinieră proprie de copii, de juniori, lucrurile nu sunt pe termen lung. Ne bucurăm de o chestie aproape efemeră pe care n-o s-o mai avem”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns