Gheorghe Chiru: Se va fura la vot si la alegerile locale de luna viitoare!

P1080319

Candidatul PNTCD la Primaria Brailei, Gheorghe Chiru, nu are niciun dubiu ca si la alegerile locale de luna viitoare se va fura masiv la vot – asa cum spune el ca s-a furat si pana acum -, in ciuda faptului ca legislatia din domeniu s-a inasprit, iar organele statului sunt mult mai incisive, pe aceasta tema. Chiru crede ca nu se va mai fura chiar  “la vedere”, cum se intampla pana acum, dar partidele aflate la putere vor gasi modalitati mai discrete de a influenta substantial votul: “Se va intampla si acum, pentru ca nici autoritatile nu pot sta permanent in cabina de vot; ca ii mai vad carand cu masinile, da, dar nu poti controla lucruri pe care le fac ei noaptea, de exemplu, cand inaintea votului, se duc la oamenii pe care-i cred fideli si impart banii. Asa au procedat acum 4 ani si lucrurile sunt de asa natura, incat sa ma faca sa cred ca nu s-a schimbat foarte mult situatia, pentru ca, repet, nu se poate face control om la om.

Comunitatea nu poate sa-si aleaga omul pe care-l doreste, in conditiile in care intr-o comuna, alegerile sunt influentate in mod dezastruos de catre cei aflati in functie”.

Candidatul PNTCD a precizat ca situatiile despre care vorbeste el se intampla in mediul rural, pentru ca in oras, votul este mai corect: “La oras, controlul e unul riguros, candidatii au oameni peste tot si exista societatea civila, observatori, exista un alt fel de control al autoritatilor, vigilenta e de 5 ori mai mare decat in mediul rural”.

Chiru a precizat ca in opinia sa, oras este doar municipiul Braila, fiindca Ianca, Insuratei si Faurei sunt orase doar cu numele: “Ei, astea sunt orase… Si acolo se fura, normal!”