Gheorghi Obreja a fost, zilele acestea, la fel de popular ca Bula

Image3

 

 

Hotarat lucru, Gheorghi Obreja n-are noroc in viata! Omul a “muncit” din greu sa ocupe fotoliul de prefect al Brailei, a perseverat in aspiratiile sale inalte si si-a urmarit visul, in ciuda ironiilor liderilor locali ai PSD si PNL, care nu doar ca nu l-au sprijinit niciodata, dar unii i-au si promis ca vor face tot ce pot, ca sa-l impiedice sa ajunga prefect, fiindca “asta e prea de tot”.  Obreja insa n-a cedat si dupa lupte seculare care au durat luni de zile, si-a vazut visul cu ochii: a fost inscaunat prefect. A avut parte de un inceput – si o continuare – de mandat cu misto-uri legate de meteorica sa cariera de politist local si de aprecieri rautacioase, cum ca acea cariera i s-ar fi potrivit mai bine decat cea de prefect.

In plus, lui Obreja i-a venit pofta de marire la timpul nepotrivit; si nu ne referim la timpul probabil, ci la momentul la care i s-a facut de o marire substantiala, adica exact cand prefect era Mihaela Marcu, care a reusit performanta sa fie apreciata de toate taberele politice locale.

Stim ca se spune ca functia creeaza organul, numai ca in cazul Mihaelei Marcu, functia era pe masura organului – spre deosebire de alte cazuri de prefecti braileni din ultimii 20 de ani, la care functia s-a dovedit o palarie prea mare pentru organ, ca sa zicem asa…

Ei, in aceste conditii vitrege, cand simplul fapt ca pentru a fi pus el in functie a fost inlaturata Mihaela Marcu – considerata unul dintre cei mai buni prefecti ai Brailei – era suficient sa-l faca antipatic unei anumite categorii de public, Obreja s-a trezit acum pe cap si cu napasta Codurilor portocalii si rosii. Ca un facut, dupa ce reprezentantii “rosului” politic au facut tot ce-au putut sa impiedice debarcarea Mihaelei Marcu, pentru a fi pus in functie Obreja, acum primul care a cerut demiterea prefectului a fost un reprezentant al “portocaliului” politic.

Si daca ar fi fost numai problema modului in care a fost coordonata activitatea de deszapezire in ultimele zile, inca era bine; dar asta a fost cea mai mica problema a prefectului!

Problema cea mare este ca Obreja este, zilele acestea, la fel de popular ca Bula: a devenit subiect de bancuri, ironii si i-au fost dedicate emisiuni intregi la televiziunile centrale. Da, lui, politistului local din Tarlungeni!

Cel dintai barbat (apolitic) al judetului, Il Lider Maximo al comandamentului de iarna, responsabilul cu deszapezirea celor care au plecat la drum si au ramas blocati in nameti, a ramas el insusi inzapezit! Si nu asa, o ora-doua, ci doua zile, in conditiile in care vreo 50 de localitati blocate de nameti si peste 10.000 de persoane care erau izolate se bazau pe el, sa le scoata din nevoie …

Si ca si cum ridicolul nu ar fi fost suficient de mare, colac peste pupaza, vine si primarul din Gemenele, care povesteste, inocent, ca l-a cazat pe inzapezitul Obreja la dispensarul comunal, fiindca era cam bolnavior…

Acum sincer, cat (ridicol) poate sa duca un om, fie el si prefect?!