GHEORGHI OBREJA TREBUIE SA „DONEZE” 63.000 LEI, CA SA FIE VALIDAT DE CONDUCEREA CENTRALA ALDE CA SI CANDIDAT

Delegatia Permanenta ALDE a decis ieri componenta finala a listelor pentru alegerile parlamentare. Pe listele ALDE Braila, pe locurile fruntase, se afla Gheorghi Obreja (locul 1) si Daniela Radulescu (locul 2) la Camera Deputatilor si Mihai Ruse (locul 1) la Senat.

Candidatilor li s-a adus la cunostinta ca trebuie sa fie cu plata cotizatiei la zi si ca trebuie sa vireze si “donatiile” stabilite de conducerea partidului, inainte de semnarea listelor de catre cei doi co-presedinti, pentru a fi depuse la Birourile electorale.

Astfel, Obreja, care are cele mai multe sanse sa prinda un mandat la redistribuire, trebuie sa doneze la partid 60 de salarii minime brute pe economie, in suma totala de 63.000 lei (14.000 euro).

Amintim ca potrivit informatiilor prezentate de presa centrala la inceputul lunii septembrie, printre criteriile de eligibilitate stabilite de conducerea ALDE, pentru a ajunge pe lista partidului la parlamentare, se numara: pregatirea profesionala, activitatea politica in mandatul actual, precum si o serie de criterii financiare si donatii de 10.500 de lei de la filiale pentru fiecare candidat si de 63.000 de lei de la fiecare persoana care vrea sa fie senator sau deputat. Deciziile au fost luate in cadrul reuniunii grupurilor parlamentare ale ALDE, care au avut loc in septembrie, la Neptun.
Potrivit hotararilor din acea sedinta, contributia pe care fiecare organizatie judeteana si fiecare parlamentar ALDE vor trebui sa o asigure pentru campania electorala a fost stabilita in functie de salariul minim brut pe economie. Astfel, fiecare candidat trebuie sa “doneze” 60 de salarii minime brute pe economie, in suma totala de 63.000 lei (14.000 euro). Chiar daca este de asteptat ca nu se va percepe aceasta donatie chiar de la toti candidatii, adica si de la cei aflati la locuri neeligibile, Orbeja, aflat pe locul 1 pe lista de la Camera Deputatilor, cu siguranta trebuie sa „cotizeze”.