Giulia Guarieiro, noul inter stânga al HC Dunărea Brăila

HC Dunărea Brăila anunță întărirea apărării echipei cu noul transfer pe care l-a realizat: Giulia Guarieiro (26 de ani), de origine braziliană, a semnat un contract pe 2 ani.

„Sportiva a început să practice handbal la îndemnul surorii sale, care deja juca handbal și pe care o admiră foarte mult.  A activat în cadrul Clubului Sportiv Esporte Clube Pinheiros din Sao Paolo, unde a jucat timp de 10 ani, de la categoriile de bază până la maturitate, iar în anul 2017 Giulia a acceptat să joace în Spania, la Balonmano Bera Bera. În 2018 s-a transferat la Granollers, tot club spaniol. Cu ambele cluburi spaniole Giulia a performat atât în Liga Europeană EHF, cât și în Cupa Challenge EHF.

Printre performanțele Giulei se regăsește și participarea cu echipa națională a Braziliei la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021.

Experiența acesteia la echipa națională a țării natale a început în 2013, cand a fost convocată la echipa de handbal de juniori a Braziliei. Totodată, Giulia a participat cu echipa națională a Braziliei și la Campionatul Mondial din Spania – 2021”, se precizează într-un comunicat de presă.

”Sunt entuziasmată să fac parte din echipa HC Dunărea Brăila. Este o onoare și un privilegiu să mă alătur unui asemenea club, cu un proiect atât de bun și o echipă puternică. Abia aștept să lupt pentru rezultatele echipei, alături de atâtea jucatoare de calitate și staff-ul grozav pe care îl are HC Dunărea Brăila. Sunt sigură că vom munci mult pentru a atinge cele mai bune rezultate și că va fi un sezon incredibil” a declarat Giulia.

Conform regulamentului Federației Române de Handbal, jucătoarea va activa în cadrul clubului brăilean din vară.