„Gogoși” care miros de la o poștă a manipulare electorală, servite la o asociație de proprietari din Brăila cu apă rece și scumpă

„Vă aducem la cunoștință că începând cu 1 Martie 2024 s-a scos Apa Meteo, dar s-a scumpit APA RECE de la 14,94 lei/Mc la 16,30 lei/ Mc”  – este anunțul postat de câteva zile la blocul 36 din cartierul Obor, din municipiul Brăila și semnat „Administrația”.

Scumpirea apei potabile de la 1 martie 2024 este o pastilă greu de înghițit pentru niște oameni care oricum plăteau cea mai scumpă apă potabilă din țară și este greu de administrat de cei care ne conduc, mai ales acum, în perioada dinainte de alegeri; această pastilă este servită locatarilor blocului 36  într-un mod creativ: jumătăți de adevăr („s-a scumpit tariful apei potabile”, omițându-se faptul că s-a scumpit și canalizarea) îmbinată cu o ditamai minciuna (s-a scos taxa pe apa de ploaie).

Să credem că este o coincidență anunțul ăsta cu „s-a scos apa meteo” apărut exact înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale?

Nu credem în coincidențe. Și mai ales dacă cei care pun astfel de afișe și dau astfel de informații populației sunt cei care calculează sumele pe care le au de plată proprietarii apartementelor, pentru serviciile de apă potabilă și canalizare.

Nu, nu s-a scos taxa pe apa de ploaie din facturile brăilenilor!

Da, s-a majorat tariful apei potabile de la 1 martie, de la 8,87 lei/ mc (fără TVA) la 9,66 lei/mc (fără TVA).

Și nu doar atât, s-a majorat și prețul serviciilor de canalizare de la 1 martie, de la 4,84 lei/mc (fără TVA), din martie, la 5,27 lei/mc (fără TVA)!

De acum înainte, de câte ori trageți apa, puteți ști că umpleți conturile CUP Dunărea cu și mai mulți bani.

Și știm că de acolo, din baia voastră, unii umpleți de ceva timp și frigiderele PSD-iștilor care conduc CUP Dunărea și ADI Dunărea și care vă spun că nu practică prețurile acestea nesimțite și nu le majorează în continuare fiindcă vor ei, ci pentru că îi obligă Uniunea Europeană.

Și mai știm că de acolo, din baia voastră, unii umpleți de ceva timp și congelatoarele celor care vă spun că cei care au pretenția să se reducă tarifele la apă și canalizare la niveluri decente pun în pericol împrumutul de la UE și ne împing la dezastrul care înseamnă returnarea sumei primite ca finanțare, fiindcă nu s-au respectat condițiile impuse prin contract.

Și mai știm că de acolo, din baia voastră, unii umpleți cu îngrășământ de ceva timp și „curtea” celor care vă spun într-o zi că nu este legal să se elimine taxa pe apa de ploaie, în altă zi vă spun că sunt de acord cu eliminarea taxei pe apa de ploaie și în altă zi vă spun că în orașele în care s-a eliminat taxa pe apa de ploaie cetățenii sunt mințiți că nu mai plătesc acea taxă, fiindcă nu apare în facturi, dar de fapt ea este inclusă, mascat, în prețuri.

E treaba voastră ce faceți cât sunteți în baie, nu ne amestecăm.

În cazul în care considerați potrivit, însă, aveți acum ocazia să profitați de alegerile locale și le oferiți și voi o tratație pe măsură celor care v-au servit ani la rând rahat cu apă foarte rece și foarte scumpă.