Grădina Zoologică Brăila va trece de la Administrația Piețelor și Târgurilor la ECO SA. În prezent ECO SA se ocupă de exploatarea carierei de piatră

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat astăzi transferul Grădinii Zoologice de la Administrația Piețelor și Târgurilor (APT) SA la SC ECO SA.

ECO SA este firma care a asigurat ani la rând o parte din activitatea de salubritate în municipiu și care după 1 martie 2023 – data intrării în activitate a operatorului unic de salubritate -, se ocupă doar de exploatarea carierei de piatră de la Măcin. Mai nou, însă, ECO va avea în subordine și Parcul Zoo, urmând să preia patrimoniul activ și pasiv, personalul angajat, precum și contractele perfectate de APT SA pentru acest obiectiv.

Consilierul Petrică Popa (PNL) a anunțat că el și colegii săi liberali nu vor susține prin vot acest proiect de hotărâre, dat fiind că nu sunt convinși de „necesitatea înstrăinării de la SC APT SA, la SC ECO SA, a Grădinii Zoologice”: „Ar fi fost bine să existe o direcție de entertainment/distracție (în cadrul Primăriei – n.r.). Pe lângă acest aspect, ar fi fost bine ca și SC APT SA să redevină direcție în cadrul Primăriei. Dar probabil că se va face în mandatul următor.

Referindu-ne la ECO SA, ar fi bine să să știm situația economico-financiară a acestei societăți comerciale cu capital integral al Municipiului Brăila, pentru că ne-ar interesa și pe noi să știm cum stăm cu amortismentele și dacă mai are obiect de activitate”.

Mai apoi consilierul Constantin Sîrbu (PNL) a propus să se desființeze ECO SA.

În ceea ce-l privește, primarul Marian Dragomir (PSD) a declarat că de principiu social-democrații nu sunt de acord cu desființarea unor societăți comerciale și nici cu tăierile de salarii: „Da, într-adevăr, Grădina Zoologică nu poate să-și desfășoare activitatea proprie din biletele pe care le vinde la intrare și CLM subvenționează parțial activitatea de la Grădina Zoologică, diferența find pusă din profitul de la Administrația Piețelor și Târgurilor.

Ca urmare a faptului că zilele trecute a fost luat avizul de la ISU – ultimul care ne lipsea – și vor începe lucrările de modernizare la Piața de fructe și la Piața de producători din Piața Mare, noi considerăm că APT trebuie să se axeze în perioada următoare doar pe investițiile în piețe, să le modernizăm. Profitul pe care ei îl au anul acesta și anii viitori nu mai vrem să fie direcționat către Grădina Zoologică și atunci luăm Grădina Zoologică și o mutăm la societatea ECO, care are și acea carieră de piatră. Mutăm și personalul – fără să dăm afară pe nimeni, fără să tăiem salariul nimănui – de la APT – Zoo la Eco – Zoo”.

Edilul șef a mai precizat că anul acesta se vor aloca fonduri pentru realizarea proiectului de modernizare a Grădinii Zoologice, iar anul viitor se vor da banii pentru realizarea lucrărilor propriu-zise.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns