Grădinița cu Program Normal Măxineni este prima beneficiară a proiectului Bibliotecile „Creionăm Viitorul”

Miercuri, 22 noiembrie, la ora 10.00, în comuna brăileană Măxineni va fi deschisă prima bibliotecă înființată în cadrul proiectului Bibliotecile „Creionăm Viitorul”. Biblioteca a fost realizată de Asociația „Creionăm Viitorul” în incinta Grădiniței cu Program Normal Măxineni – totul fiind posibil datorită celor care au redirecționat 3,5% din impozitul pe venit către asociația amintită -, iar de această investiție vor beneficia 50 de copii de la grădinița si clasa pregătitoare.

„În ultimii 4 ani am identificat o serie de nevoi din zona educației, precum lipsa resurselor părinților de a desfășura activități educative cu copiii, dotări necorespunzătoare, materiale didactice insuficiente și învechite în grădinițe și școli. Și pentru că vârsta preșcolarității este cea mai potrivită vârstă pentru a le insufla copiilor dragostea pentru citit, ne-am propus să înființăm minimum 5 biblioteci în grădinițele din mediul rural, în anul școlar 2023-2024.

Prima grădiniță aleasă de noi a fost cea din Măxineni, unde știam că profesează o doamnă educatoare dedicată, preocupată să le ofere copiilor resurse educaționale moderne si creative, Oana Laslău. Pe parcurs, am avut alături parteneri care ne-au sprijinit în amenajarea unui spațiu inspirațional, educativ, adecvat nevoilor cognitive și emoționale ale copiilor:

*Grădinița cu program Normal Măxineni, reprezentată de doamna director Mirela Geanina Calu, care ne-a oferit spațiul și întreaga echipă care l-a igienizat, a contribuit la montarea mobilierului și la rezolvarea tuturor situațiilor apărute.

*Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Braila, prin doamna profesor Raluca Iancu și elevii clasei a XI-a B, secția de arte murale, care au realizat o pictură de dimensiuni mari pe perete, cu o temă care invită în lumea poveștilor.

*Primăria Măxineni, care a contribuit la buna desfășurare a activității echipei de la Liceul de Arte.

*Autorul de cărți pentru copii Alec Blenche, un om generos, care a donat atât cărți scrise de el, cât și câteva titluri din biblioteca fiicei sale”, se precizează într-un comunicat dat publicității.

În bibliotecă se găsește mobilier adecvat vârstei copiilor, pernuțe pentru podea pe care copiii să se așeze confortabil, fotolii puf. Micuții vor găsi aici peste 100 de titluri cu ilustrații care abordează teme precum emoțiile, fenomenele naturii, relaționarea, protecția mediului, civismul și le insuflă copiilor principii sănătoase.

Asociația lucrează deja la cea de-a doua Bibliotecă „Creionăm Viitorul” și invită pe toți cei interesați să contribuie redirecționând către aceasta 3,5% impozitul pe venit sau impozitul pe profit, în cazul firmelor. Mai multe detalii pot fi obținute la asociatiacreionamviitorul@gmail.com.