Grevă de avertisment la AJPIS Brăila. Protestatarii brăileni, alături de colegii lor din țară, amenință cu greva generală, dacă nu le sunt soluționate cererile

Salariații Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Brăila, alături de alți colegi de-ai lor din țară, s-au aflat astăzi, orele 8.00-10.00, într-o  grevă de avertisment. Ei au ieșit pe scările AJPIS, purtând afișe prin care cer  „tratament echitabil, remunerare, condiții de muncă adecvate și număr de personal adecvat complexității muncii”.

„De ani la rând cerem să ne fie ascultate doleanțele. Niciun Guvern al României nu a tratat Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pe măsura importanței pe care o are; este un minister în relație directă cu oamenii, cu puternic impact social. Permanent a fost minimizat efortul nostru, neluat în seamă. În toate acțiunile noastre ne-am gândit în primul rând să nu afectăm beneficiarii. De data asta, nu se mai poate!

Clasa politică, răspunde-ne nouă și societății: de ce am ajuns aici?!” – este mesajul reprezentanților angajaților AJPIS.

Aceștia mai susțin într-un comunicat dat publicității că „blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent în instituții, care este nevoit să facă față activităților mult peste o distribuire a activităților într-un program normal de lucru de 8 ore”.

Reprezentanții AJPIS amenință că dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, vor declanșa greva general în data de 27 noiembrie.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns