GREVISTII DE LA “BRAICAR”, CATRE BRAILENI: NE CEREM SCUZE PENTRU NEPLACERILE CREATE. CONDITIILE NOASTRE DE MUNCA SUNT CA IN UGANDA

Grevistii de la societatea de transport public de calatori “Braicar” SA spun ca sunt constienti de problemele pe care actiunea lor de protest le-a creat brailenilor din municipiu, insa sustin ca situatia lor este atat de grava, incat nu au gasit alta varianta pentru a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta.

Intr-un comunicat dat publicitatii, grevistii precizeaza: “Suntem constienti de faptul ca v-am provocat neplaceri in ultimele zile, traficul de calatori a fost perturbat in Braila din cauza protestului nostru spontan! Ne cerem scuze. Nu cerem nimic extraordinar: cerem o marire de salariu, cerem conditii de munca civilizate, cerem sa lucram doar opt ore, sau ceea ce lucram suplimentar sa ne fie platit in luna in curs!

Suntem si noi cetateni ai acestui oras, avem familii, avem copii! Autoritatile nu vor sa vorbeasca cu noi, ne cer doar votul la fiecare patru ani! Conditiile de munca sunt ca in Uganda: avem o singura linie de reparatii la o flota de 80 de autobuze! Avem o firma externa de curatenie, iar doua femei fac curatenie in 80 de autobuze! Scriem aceste randuri doar pentru ca voi, concetatenii nostri, sa ne intelegeti, sa​ ne scuzati pentru faptul ca trebuie sa mergeti pe jos si sunteti privati de transportul in comun in Braila!”.