GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ SPUNE CĂ PÂNĂ AZI, ÎN JUDEȚUL BRĂILA S-AU ÎNREGISTRAT 16 CAZURI CONFIRMATE POZITIV DE COVID-19; DSP BRĂILA SPUNE CĂ SUNT DOAR 15

În condițiile în care Grupul de Comunicare Strategică transmite că până astăzi, în județul Brăila s-au înregistrat 16 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19, Instituția Prefectului anunță că potrivit raportărilor DSP Brăila,  s-au înregistrat doar 15 cazuri, dintre care 3 declarate vindecate și externate.

La acest moment, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 1640 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 452 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Menționăm că 3.429 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 225 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

Polițiștii brăileni continuă să acționeze în sistem integrat, alături de alături de jandarmi, polițiști de frontieră, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I.
În ultimele 24 de ore au fost executate peste 116 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Potrivit IPJ Brăila, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 760 de persoane, în 457 de locații și au fost supuse controalelor 94 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității.
Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 646.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 217 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.
Precizăm faptul că de la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 3.532 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 6.800.000 de lei.
Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, informează că potrivit Ordonanței Militare nr.8 /09.04.2020, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale, operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.