Hal de campanie: Draghincescu (PDL) l-a bruscat pe Balan (PNL) si l-a facut “infractor”, in plina strada

Image28  Costel_balan_e1283507058814

Aflati pe ultima suta de metri a campaniei electorale si avand si handicapul  unui scor foarte slab in turul I, liberalii si democrat-liberalii braileni sunt prea ocupati sa se atace intre ei, ca sa se mai ocupe de promovarea candidatului Klaus Iohannis, sau macar de contracararea ofertelor PSD-ului.

Desi declara la oricine este dispus sa-i asculte si sa-i creada ca acum sunt ca fratii, de fapt, liberalii si democrat-liberalii se au ca sarea-n ochi si unii dintre ei nu sunt capabili sa-si tina in frau antipatiile nici macar atunci cand ies in strada, in actiuni electorale. Nu de alta, dar cand ai obtinut in turul I 30 de procente sub contracandidatul tau, ultimul lucru de care ai nevoie este sa sari la gatul unuia din propriul partid (fuzionatul PNL), sa-l tragi de haine si sa-l faci “infractor” in plina strada, sub ochii alegatorilor pe care vrei sa-i convingi sa ti-l voteze pe Iohannis.

Un astfel de incident s-a intamplat ieri la Tichilesti, unde echipa de campanie a PNL Braila, din care facea parte si directorul Administratiei Pietelor, Costel Balan, a descins intr-o actiune electorala. Liberalii au coborat din masina pe strada principala, cu gand sa-si scoata materialele de campanie si sa discute cu alegatorii. In zona se afla insa si democrat-liberala Simona Draghincescu (foto 1), care, cand a dat cu ochii de Balan (foto 2), a luat foc. Potrivit unor martori aflati la fata locului, Balan s-a trezit, netam-nesam, ca Draghincescu s-a napustit asupra lui intai cu vorba, apoi cu fapta.

Sursele noastre ne-au relatat ca dialogul a fost urmatorul ( reamintim, in gura mare, in mijlocul strazii principale din comuna):

“Ce faci, mai infractorule? PSD-istule! Esti un infractor!”

“Cu mine vorbesti? Vezi-ti, mai, de treaba!”

 “Pleaca dracului de infractor de aici, ca ai furat destul! Esti un prost, nu esti bun de nimic!” – iar la acest moment, Draghincescu s-a apropiat de Balan si a inceput sa traga de haina lui. Mai mult, razboinica de serviciu din PDL Braila i-a spus textual lui Balan ca daca o mai enerveaza mult, “ii da si si una”, sub privirile stupefiate ale colegilor, dar si ale satenilor care se aflau in zona.

Din fericire pentru echipa “frateasca” PNL-PDL de la Braila, Balan nu a reactionat, fiindca altfel, ar fi iesit o bataie pe cinste in plina strada.

Contactat telefonic si intrebat in legatura cu incidentul amintit, Costel Balan a fost retinut si ne-a declarat ca a existat, intr-adevar, un conflict, dar nu vrea sa comenteze nimic pentru presa si ca va face o plangere la conducerea PNL: ”Este adevarat ca a fost un incident, eram in campanie la Tichilesti,  dar nu pot sa comentez mai mult, pentru ca este o problema pe care vreau sa o discut in interiorul partidului. E o problema interna. Lucrez la o plangere si o sa o prezint conducerii partidului si ei vor decide ce se va intampla. Ma refer atat la conducerea locala a partidului, cat si la nivel central”.

Intrebat daca Draghincescu l-a lovit la modul propriu, sau doar l-a amenintat ca il va lovi, Balan a mai adaugat: “Nu m-a lovit”.