HC DUNAREA VA PRIMI IN CONTINUARE BANI DE LA PRIMARIE, DAR VA PRIMI O FINANTARE DIRECT PROPORTIONALA CU PERFORMANTA OBTINUTA

Daca pe vremea cand HC Dunarea obtinea rezultate sportive deosebite, primarul Marian Dragomir (PSD) era dornic sa-si asocieze imaginea cu aceea a echipei de hadbal, acum, cand  HC Dunarea se afla in coada clasamentului, edilul evita sa discute despre acest subiect. Dragomir a fost intrebat de presa cum vede situatia de la echipa de handbal, care are rezultate foarte slabe, in contextul in care Municipalitatea o finanteaza cu miliarde de lei anual. Intrebarile ziaristilor i-au fost adresate si in contextul in care presedintele HC Dunarea este colegul sau de partid, Marius Caranica (PSD).

Marian Dragomir a raspuns evaziv: “Eu niciodata nu m-am implicat in partea sportiva, in ceea ce priveste achizitia de jucatori, numirea unui antrenor, pentru ca nu sunt o persoana care sa stabileasca cine joaca pe teren; noi doar ne-am implicat ca si Primarie in asigurarea finantarii acestei echipe, lucru pe care l-am facut si il facem in continuare. As vrea sa luati legatura cu cei din conducerea clubului, deoarece cred ca aceasta lipsa de performanta a condus la niste masuri pe care ei le-au luat si este cel mai bine sa le comunice tot ei”.

Intrebat daca, in opinia sa, este posibil sa fie si o problema legata de managementul clubului, Dragomir a comentat: “Eu v-am raspuns ca noi am asigurat finantarea si cei din conducerea clubului deja au luat niste masuri in acest sens si as dori ca tot ei sa le si comunice. Nu m-am implicat, nu o sa ma implic niciodata in ceea ce priveste aducerea staff-ului tehnic sau a sportivilor la o echipa pe care Primaria o finanteaza”.

Edilul sef a mai spus ca s-a solicitat suplimentarea finantarii si ca “s-a luat in calcul acest lucru, dar e nevoie si de rezultate”.

Intrebat in continuare daca finantarea din banul public a echipei sportive amintite nu este conditionata si de atingerea unui anumit nivel de performanta, Dragomir a spus ca “de aceea recomanda presei sa discute cu conducerea clubului, deoarece ei au luat niste masuri in acest sens”.

La insistentele noastre, pentru a afla daca exista sau nu niste conditii de performanta impuse de Municipalitate, legate de finantarea din bani publici a clubului HC Dunarea, primarul a raspuns ca exista astfel de conditii de performanta. A fost nevoie ca un ziarist sa lamureasca problema: conditia impusa pentru finantarea HC Dunarea a fost ca echipa sa se plaseze in primele 6 locuri in clasament.

Chestionat ce se va intampla daca HC Dunarea nu se va afla intre primele 6 locuri la finalul campionatului, edilul sef a spus ca “echipa va primi in continuare bani, dar va primi o finantare direct proportionala cu performanta obtinuta”.