Horia Grigorescu, director general al TESLA: „Fabrica TESLA din Brăila va crea pentru început 200 de locuri de muncă. Recrutările de personal vor începe în toamna lui 2023, iar producția va începe la jumătatea anului 2024. Salariile vor avea un nivel mai ridicat”

Fabrica TESLA din Brăila (care va produce echipamente pentru stocarea energiei) va crea pentru început un număr de 200 noi locuri de muncă, dar pe măsură ce operațiunile vor fi extinse, se poate ajunge la dublarea sau triplarea numărului de angajați. Lucrările pe care le presupune construcția fabricii vor fi finalizate cel mai probabil la începtul anului 2024, se va începe producția la jumătatea anului 2024, dar recrutarea personalului va începe în septembrie-octombrie 2023. Sunt informațiile furnizate astăzi de Horia Grigorescu, director general al TESLA, în cadrul unei conferințe de presă.

La acest eveniment au mai participat Lichardus Dusan, fondator, proprietar TESLA GLOBAL SE, Marijnene Johannes Antonie Marinus, fondator TESLA, Andrei Jerca, Managing Director al Element Industrial ELI PARKS, precum și președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac și primarul municipiului, Marian Dragomir.

Întrebat câte noi locuri de muncă se vor crea și când se vor începe angajările, Grigorescu a declarat: “Trebuie să aveți în vedere faptul că este o investiție într-o fabrică automatizată, robotizată, în care foarte multe dintre fluxuri sunt transformate, nefiind necesară implicarea unor angajați. Cu toate acestea, cei 200 de oameni pe care îi vizăm să facă parte din fabrica de la Brăila, profilul acestora este un profil al unor oameni tehnici, al unor oameni cu un profil pe zona aceasta de inginer.

Din discuțiile pe care le-am avut inclusiv cu domnul primar, programele acestea de învățământ dual sunt niște programe foarte interesante pentru formarea forței de muncă tinere care va putea să-și înceapă o carieră într-o fabrica precum fabrica TESLA.

Din punct de vedere al salariilor, cu siguranță vorbim de oameni calificați, nu despre necalificați, deci din start vorbim despre niște salarii la un nivel mai ridicat. Este un potențial foarte mare pentru tinerii din Brăila și mai mult decât atât, nu este vorba doar de Brăila, este vorba de o întreagă regiune, vorbim de o deschidere inclusiv pe zona vecinilor dvs de la Galați, de Tulcea sau de alte comunități limitrofe Brăilei. Deci vorbim oricum de niște venituri care cu siguranță sunt mult peste salariul mediu actual din Brăila și suntem convinși că vom ajuta la ridicarea nivelului de salarizare din Brăila”.

La rândul său, Marijnene Johannes Antonie Marinus, fondator TESLA, a precizat că cele 200 de locuri anunțate reprezintă doar un punct de pornire și pe măsură ce se va dezvolta activitatea din fabrica TESLA și se vor extinde operațiunile, așa cum este planificat, se va putea vorbi despre dublarea sau triplarea numărului de angajați.

În plus, Grigorescu a precizat că pe lângă locurile de muncă directe, vor fi generate locuri de muncă pe orizontală, „fie că vorbim de furnizori locali, fie că vorbim de furnizori de servicii care sunt necesari în activitatea noastră. Deci nu trebuie să ne uităm la această investiție ca vizând doar un număr de 200 de angajați; potențialul și efectele pozitive pe care le generează în comunitatea din Brăila sunt mult mai mari”.

Articole asemănătoare

Comment

Lasă un răspuns