BOBOC: PACIENȚII INFECTAȚI CU COVID-19 CARE AU ȘI PATOLOGII ASOCIATE SAU VOR AVEA NEVOIE DE SUPORT ATI ORI DE INTERVENȚII CHIRURGICALE VOR FI TRATAȚI ÎN CORPUL E (CARDIOLOGIE-PEDIATRIE), CARE VA DEVENI SPITAL SUPORT. CORPUL B REVINE LA ACTIVITĂȚILE ANTERIOARE PANDEMIEI

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, declară că având în vedere trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, moment în care vor fi redeschise cabinetele medicale și cele stomatologice, a contactat managerii și administratorii clinicilor din Brăila, pentru a discuta despre modul în care vor fi redeschise aceste centre, începând de săptămâna viitoare.

Într-un comunicat dat publicității, Boboc precizează că „s-a avut în vedere modul în care trebuie făcute programările pentru a se evita suprapunerea pacienților, respectarea triajului pacienților la intrarea în clinici, precum și asigurarea materialelor de protecție necesare.  Concluzia este una singură: cabinetele și policlinicile din Brăila sunt pregătite ca după încetarea stării de urgență să primească pacienții în deplină siguranță.

Tot pe linia sănătății publice, având în vedere faptul că în acest moment, în județul Brăila situația este sub control, fără noi cazuri de Covid-19, luând în considerare numărul mare de persoane cu alte afecțiuni non-urgente care necesită asistență medicală în spitale, prefectul județului Brăila s-a consultat cu mai mulți medici și a pregătit un set de modificări. În acest sens, marți, 12.05.2020, Instituția Prefectului-județul Brăila a transmis Spitalului Județean propunerea modificării structurii unității spitalicești astfel încât Corpul B (fostul Spital 3) să asigure din nou tratamentul pacienților negativi COVID-19, dar cu păstrarea circuitelor pregătite, pentru a putea redeveni spital suport, dacă situația o va impune. Astfel, pacienții infectați cu virusul Covid-19 care vor avea și patologii asociate sau vor avea nevoie de suport A.T.I. ori de intervenții chirurgicale vor fi tratați în Corpul E (Cardiologie-Pediatrie), care va fi transformat în spital suport .

Menționăm că această propunere a fost adusă și la cunoștința ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, iar dacă soluția va fi agreată și la nivelul Colegiului director al Spitalului Județean de Urgență Brăila, vom emite o hotărâre CJSU, urmând ca domnul ministru să modifice ordinul prin care sunt stabilite spitalele suport COVID”.