Identitate si traditie, de-a lungul Dunarii

P1080104  P1080108  P10801291

Astazi a fost lansat oficial la Braila proiectul “Identitate si traditie, de-a lungul Dunarii”, finantat prin Programul Operational Regional pentru Pescuit 2007-2013, pe masura “Revitalizarea si valorificarea identitatii comunitare”. Proiectul are o valoare totala de 551.552 lei, din care 448.800 lei reprezinta finantare nerambursabila. Scopul acestuia este promovarea zonei pescaresti brailene, prin organizarea a doua targuri cu specific local, care se vor desfasura concomitent cu doua editii consecutive ale Festivalului folcloric “Cantecul de dragoste de-a lungul Dunarii”. De asemenea, pentru promovarea in zona rurala, se vor organiza alte targuri similare, in doua comune riverane Dunarii din judetul Braila.

Expozitiile cu vanzare pot fi vizitate incepand de astazi, pana duminica, inclusiv, pe faleza, in zona Bazei nautice. Cei interesati pot admira si cumpara imbracaminte traditionala romaneasca, bijuterii cu specific local, produse realizate la razboiul de tesut, accesorii si obiecte de decor, tablouri, precum si produse gastronomice din peste.

“Judetul Braila nu numai ca a acoperit cele 4,5 milioane de euro care i-au fost repartizate de la Ministerul Agriculturii, prin Programul Operational de Pescuit, ci are proiecte si pe lista de asteptare, astfel incat probabil ca vom avea ocazia sa vorbim si despre proiecte finantate pe lista suplimentara. Cred ca UE si Romania au inteles ca orasele prospere se dezvolta in jurul apelor, iar orasul Braila s-a dezvoltat in jurul portului Braila, iar in perioada interbelica, datorita portului, Braila a fost unul dintre principalele orase comerciale, daca nu cel mai important din Romania si atunci, viata de zi cu zi a brailenilor era cu totul alta”, a declarat presedintele  CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu (foto 3, alaturi de un rapsod popular) .