Iluminat public in toate zonele din oras si camere de supraveghere – solutiile lui Marian Dragomir, pentru cresterea sigurantei cetateanului

cctv-camera-2

Candidatul PSD la Primaria Brailei, deputatul Marian Dragomir, considera ca doua dintre masurile care se pot lua pentru cresterea gradului de siguranta a cetateanului in municipiu se refera la un iluminat public care sa asigure vizibilitate toate zonele si montarea de camere de supraveghere mai ales in punctele vulnerabile, din acest punct de vedere. Marian Dragomir mai are in vedere si o intensificare a patrularii politistilor locali in zonele mentionate, astfel incat potentialii infractori sa stie ca exista riscul sa fie surprinsi fie de camerele de luat vederi, fie de oamenii legii: “Eu vad in felul urmator problema: mai multa lumina in oras inseamna  mai multa siguranta. Mai multe camere video legate la sistemul Politiei locale si al celei nationale inseamna, de asemenea, mai multa siguranta, deoarece in unele zone exista un risc deosebit si acolo trebuie sa avem o siguranta suplimentara. Totodata, nu trebuie sa uitam faptul ca foarte multe parcuri de joaca din Braila au fost facute si refacute si iarasi refacute, pentru ca la adapostul intunericului, unii vor sa-si testeze muschii pe aceste instalatii. Montarea unor corpuri de iluminat suplimentare in toate aceste parcuri de joaca si montarea camerelor video care sa supravegheze ce se intampla acolo si pe timpul noptii consider ca va elimina vandalizarea parcurilor de joaca. La fel am propus si pentru statiile de autobuz, care si ele trebuie sa fie iluminate: montarea de camere video.

Si inca un lucru foarte important, pentru ca nu putem sa avem doar o monitorizare video, ci trebuie sa avem si un alt element care duca la siguranta cetateanului: patrularea celor de la Politia locala in anumite zone unde stim cu totii ca mai exista discutii despre un anumit risc al infractionalitatii.

Consider, de asemenea, ca Politia locala trebuie sa-si reconsidere pozitia si nu trebuie neaparat sa viziteze toate societatile comerciale, pentru a le cere si politistii, la randul lor, actele, pentru a pune o presiune din acest punct de vedere, pentru ca sunt destule institutii ale statului care pot sa verifice daca aceste firme functioneaza legal. Rolul Politiei locale este de a asigura singuranta cetatenilor prin patrulare, prin verificarea acestor zone cu risc ridicat de infractionalitate”.