„Împreună pentru o educație sănătoasă” – un proiect derulat de Grădinița cu Program Prelungit nr. 37 din Brăila și finanțat prin programul Start ONG

Grădinița cu Program Prelungit nr. 37 (structură a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 Brăila), organizează în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie proiectul „Împreună pentru o educație sănătoasă”, care își propune să reamenajeze o parte din curtea grădiniței, transformând-o într-un spațiu sigur, relaxant și totodată stimulativ pentru copii. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

„Proiectul «Împreună pentru o educație sănătoasă» corespunde nevoii copiilor de mișcare și joacă într-un mediu stimulativ, intuitiv, atractiv. Vrem să avem copii sănătoși, care învață în aer liber, practică exercițiul fizic ca parte firească a programului zilnic, în curtea grădiniței, amenajată corespunzător vârstei și normelor de securitate. Împreună, preșcolari, părinți, bunici, cadre didactice, personal auxiliar ne propunem ca prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului să nivelăm terenul, să achiziționăm și să montăm un complex de joacă și un traseu aplicativ, să plantăm copaci ornamentali și gazon și să organizăm ateliere în colaborare cu Biblioteca Județeană «Panait Istrati» Brăila, Crucea Roșie Română Filiala Brăila și CJRAE Brăila. Prin activitățile desfășurate în proiect vom spori gradul de socializare a preșcolarilor, petrecerea unui timp de calitate în aer liber în care să-și poată depăși limitele și să-și descopere potențialul creativ, iar adulții, prin activitățile de voluntariat, vor oferi copiilor modele demne de urmat”, se arată într-un comunicat dat publicității.

Spațiul amenajat va găzdui ateliere de lectură, jocuri de mișcare și concursuri în aer liber, exerciții de prim ajutor și jocuri de rol. La aceste ateliere vor participa cei 374 preșcolari ai Grădiniței cu Program Prelungit nr.37 și ai Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3.

„Mediul educațional este un factor activ și decisiv în procesul de dezvoltare și învățare al copilului. Specialiștii îl numesc al treilea educator, pe lângă cadrul didactic și resursele înnăscute ale copilului. Calitatea mediului va influența dezvoltarea autonomiei copilului, progresele acestuia din punct de vedere fizic și cognitiv, formarea personalității acestora. Proiectul «Împreună pentru o educație sănătoasă» răspunde acestor nevoi și interese ale preșcolarilor”, declară prof. Doina Jălăveanu, directorul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 37 și coordonator al proiectului amintit.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.