„Împreună pentru o vacanță în siguranță!” – o campanie desfășurată în județul Brăila în perioada iulie-august

În perioada iulie-august Poliția Română, prin Direcția Siguranța Școlară, desfășoară la nivel național campania „Împreună pentru o vacanță în siguranță!”.

La nivelul județului Brăila, pe perioada vacanței de vară, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), organizează o serie de activități dedicate elevilor, părinților și cadrelor didactice, în cadrul programelor școala/grădinița de vară, a activităților instructiv – recreative derulate în unități de învățământ sau în zone de agrement. Scopul acestor acțiuni este creșterea gradului de conștientizare cu privire la evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței, prin informarea și înțelegerea rolului grupului de prieteni și influenței acestuia asupra comportamentelor, deprinderilor și valorilor.

Primele activități desfășurate de polițiștii brăileni din cadrul Biroului Siguranța Școlară au vizat întâlniri cu elevii, părinții și cadrele didactice de la Palatul Copiilor Brăila, Școala Gimnazială Mircea Vodă, Grădinița cu program normal Plopu și Liceul Teoretic „Constantin Angelescu” Ianca.

Polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii despre principalele măsuri pe care trebuie să le ia pentru a nu fi implicați în evenimente neplăcute în perioada vacanței școlare, atunci când sunt plecați în tabere/ excursii, când ies la joacă sau când stau singuri acasă. Principalele recomandări oferite de polițiști au vizat alegerea cu grijă a prietenilor atât în viața reală, cât și virtuală, respectarea regulilor impuse de cadrele didactice și de supraveghetori atunci când sunt în tabere tematice, evitarea apelor, râurilor și a glumelor la adresa prietenilor/colegilor atunci când se află la scăldat, modalitatea de acțiune atunci când se rătăcesc într-un loc sau oraș străin, respectarea regulilor privind circulația pe drumurile publice.

Părinților le-au fost transmise recomandări privind principalele măsuri pe care trebuie să le ia și învățăminte pe care trebuie să le transmită copiilor atunci când sunt plecați în tabără sau se deplasează împreună cu familia în concediu, să comunice foarte mult cu copilul pentru a preveni implicarea acestuia într-o situație periculoasă sau dăunătoare în plan fizic, psihic sau social, care sunt aspectele de natură penală sau contravențională pe care minorul trebuie să le cunoască, pentru a nu încălca legea.

Activitățile polițiștilor pe perioada vacanței de vară vor continua în zonele de agrement pentru minori și tineri, siguranța copiilor constituind o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns