IN 2016, JANDARMII BRAILENI AU APLICAT AMENZI IN VALOARE DE CIRCA 900.00 LEI, PENTRU CONTRAVENTII CE TIN DE ORDINEA PUBLICA

In cursul anului 2016, jandarmii braileni au executat un numar de 679 de misiuni de asigurare a ordinii publice, cu 83% mai multe decat in 2015. Potrivit unui raport prezentat de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, aceasta crestere semnificativa a numarului de misiuni a avut drept cauza faptul ca anul trecut, jandarmii au fost implicati in 289 misiuni conexe ce tineau de desfasurarea alegerilor locale si parlamentare.

In ceea ce priveste mentinerea climatului de ordine si liniste publica, Jandarmeria a actionat dupa cum urmeaza: * 12 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestari de protest: * 154 misiuni la manifestari cultural-artistice, religioase, promotionale; * 76 misiuni la manifestari sportive; * 2 misiuni pe timpul unor vizite oficiale; * 1 misiune pentru limitarea/inlaturarea efectelor situatiilor de urgenta, cu ocazia inundatiilor ce au avut loc in judetul Galati; * 145 misiuni cu ocazia unor activitati de mai mica amploare; * 289 misiuni executate premergator si in timpul alegerile locale si parlamentare.

In domeniul asigurarii si restabilirii ordinii publice, jandarmii au efectuat 152 de actiuni, din care 82 au vizat aplanarea unor conflicte, iar 70 au fost interventii pentru rezolvarea altor situatii. In acest context, s-au constatat 11 infractiuni in care au fost implicate 14 persoane si s-au aplicat 31 de amenzi, in valoare totala de 13.500 lei.

Pe de alta parte, in perioada mentionata, jandarmii braileni au executat un numar de 3.912 misiuni de mentinere a ordinii publice. Numai Postul de jandarmi din statiunea Lacu Sarat a efectuat 332 de actiuni de acest tip, in special in perioada sezonului estival. Oamenii legii au constatat in flagrant, in zona mentionata, 3 infractiuni si au aplicat 198 de amenzi, in valoare totala de 87.100 lei, pentru diverse contraventii.

De asemenea, jandarmii braileni au avut in atentie si cresterea gradului de siguranta al elevilor si personalului didactic, precum si prevenirea delicventei juvenile in incinta unitatilor de invatamant, dar si in apropierea acestora. Jandarmeria Braila a avut sub supraveghere, din acest punct de vedere, 18 unitati de invatamant preuniversitar si 16 gradinite.  In acest context, s-au efectuat 528 de actiuni de mentinere a ordinii publice in proximitatea unitatilor scolare, cu 120% mai multe fata de anul 2015.

Un alt domeniu aflat in atentia Inspectoratului de Jandarmi Judetean a fost combaterea fenomenelor antisociale, in special in domeniul forestier, cinegetic, piscicol si de protectie a mediului. Astfel, au fost desfasurate 29 de actiuni punctuale, cu 5% mai multe decat in 2015.

Jandarmii au actionat in cursul anului 2016 si in cadrul diverselor patrule, dupa cum urmeaza: * 1157 patrule mixte in mediul urban; * 390 patrule mixte in mediul rural; * 1020 patrule de jandarmi in mediul urban; * 456 patrule de jandarmi in mediul rural.

Cu ocazia executarii misiunilor de ordine publica, au fost constatate 592 fapte de natura penala, cu 657 persoane depistate. In urma activitatilor desfasurate, s-au aplicat 2.544 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 832.825 lei.