IN 2017, IN BRAILA AU FOST INREGISTRATI 115 PACIENTI SEROPOZITIVI, DIN CARE 68 INFECTATI CU HIV SI 47 IN STADIUL DE SIDA

La nivelul judetului, in cursul anului 2017 le-au fost administrate brailenilor 45.248 doze de vaccin, in cadrul Programului national de vaccinare.

Potrivit unui raport prezentat astazi in cadrul Comisiei de Dialog Social, pentru vaccinarea copiilor cu varste intre 0 si 14 ani s-au folosit 20.918 doze (lot de baza si restantieri), iar pentru adulti, s-au folosit  13.239 doze vaccin antigripal in lunile ianuarie-martie si in sezonul lunile octombrie-decembrie.

“Mentionam ca la copiii de 0-14 ani au fost efectuate vaccinari impotriva tuberculozei, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei virale tip B si a infectiilor cu Haemophylus influentza tip B si a infectiei produse de Streptococcus pneumonia”, se mai arata in documentul amintit.

Pe de alta parte, in 2017 au fost testate 2.408 persoane pentru depistarea a infectiei HIV/SIDA. Dintre acestea, in 393 cazuri s-a facut verificarea prin teste rapide si in alte 2015, prin ELISA, in Laboratorul DSP Braila. Numarul total al pacientilor seropozitivi aflati in evidenta autoritatilor sanitare judetene este 115, din care 68 sunt infectati cu HIV si 47 sunt in stadiul de SIDA.

Anul trecut in judetul Braila au fost inregistrate 5 decese prin SIDA, iar in tratament curativ au fost 99 pacienti.

In ceea ce priveste activitatea de supraveghere si control al tuberculozei, la nivelul judetului au fost desfasurate activitati care au avut drept obiective specifice mentinerea tendintei de stagnare a cresterii incidentei prin TBC, obtinerea unei rate crescute de succes terapeutic, instituirea campanilor de

informare-educare-comunicare la nivel judetean cu privire la tuberculoza.

Au fost efectuate 924 testari ppd, s-a instituit chimioprofilaxie la 92 persoane si tratament specific la 711 persoane. Un numar de 3955 persoane au fost investigate in vederea stabilirii diagnosticului (2805 persoane prin metoda RX si 1150 persoane prin examen bacteriologic).