În acest an, primarul comunei Șuțești, Costică Dobre, va oferi cadouri de Crăciun și copiilor încă nenăscuți

Primarul comunei brăilene Șuțești, Costică Dobre (PSD), împinge generozitatea (sau poate doar campania electorală) la niveluri nebănuite: el va oferi în acest an cadouri de Crăciun și copiilor încă nenăscuți. Într-un mesaj postat de primar pe o rețea de socializare, Dobre îi îndeamnă pe copiii „de la 0 până la 14 ani”, precum și pe femeile însărcinate, să stea cu ochii pe geam, în așteptarea lui Moș Crăciun.

Dobre a aflat pe surse că Moș Crăciun știe că toți copiii din comuna sa au fost cuminți și că merită cadouri, deci nu riscă niciun copil care stă cu ochii pe geam să rămână cu ochii în soare.

În ceea ce le privește, cel mai probabil, femeile însărcinate n-au prea fost cuminți, dar a vorbit primarul cu Moșul și l-a aburit: le dă și lor cadouri. Dacă n-o să apere Dobre femeile din comuna lui de eventuale nedreptăți, cine să le apere? Am zice mai multe pe tema asta, dar vorba cântecului, „De Crăciun/ fii mai bun…”.

Așadar, potrivit mesajului lui Costică Dobre, sunt eligibili pentru cadourile Moșului următorii:

„Dragi copii din Șuțești și Mihail Kogălniceanu,

Moș Crăciun va veni pe la fiecare dintre voi și anul acesta cu cadouri pentru că știe că ați fost cuminți!

Ajutoarele Moșului lucrează de zor pentru ca cele peste 1000 de pachete să ajungă la voi!

Așadar, zilele acestea, femeile însărcinate și toți copiii de la 0 până la 14 ani să stați cu ochii pe ferestre și cu urechile ciulite și să ieșiți la porți plini de entuziasm și voie bună să-l întâlniți pe Moș Crăciun!

Program:

*marți- 20 decembrie – Mihail Kogălniceanu- începând cu orele 16:30

*miercuri- 21 decembrie – Șuțești- începând cu orele 16:30

*joi- 22 decembrie- Șuțești – începând cu orele 16:30”.

Având în vedere că Dobre pare că e pus pe fapte mari, ne mirăm că nu a decis să pună o vorbă bună la Moș Crăciun și pentru cei care au dat în mintea copiilor. Dar nu-i timpul pierdut, că până la alegerile locale mai e un Crăciun.

L-am contactat pe primarul Costică Dobre și l-am întrebat de unde până unde i-a venit ideea de a oferi cadouri de Moș Crăciun și femeilor însărcinate. Acesta ne-a răspuns: „Ce întrebare este asta? Femeile însărcinate au în burtică un copil”. L-am mai întrebat dacă primesc cadouri și femeile la care nu este vizibilă sarcina și ne-a răspuns ușor iritat: „Doar n-o să le dăm cadouri celor care sunt în prima lună de sarcină!”.

Păi dacă ne întrebați pe noi, în acest caz Moș Crăciun nu-i corect, că și acelea au în burtică un copil! Nu poate și Moșul să meargă pe încredere și să le cadorisească și pe cele care declară că sunt însărcinate pe propria răspundere?