În afară de Corpul B al Liceului de Arte, alte 29 de imobile din municipiul Brăila sunt încadrate în clasa de risc seismic I. Cele mai multe sunt în administrarea SUPAGL și se află în Centrul vechi

29 de imobile din municipiul Brăila sunt în evidențele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, ca fiind încadrate în clasa de risc seismic I, în urma unor expertize de specialitate; ne referim la imobile care au altă destinație decât cea școlară.

Șeful ISU Brăila, col Cristian Ion, ne-a declarat astăzi că acestea sunt în Centrul vechi al orașului, cele mai multe dintre ele fiind în administrarea Serviciului de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ și a Cimitirelor (SUPAFLC) Brăila (deci în proprietatea Primăriei). Imobilele respective se află pe strada Mihai Eminescu, Bdul Al. I. Cuza, str. 1 Decembrie, Brașoveni, Justiției, Cetății, Grădinii Publice, Independenței, Panait Istrati, Petru Maior, C. A. Rosetti și Mărășești.

În ceea ce privește clădirile încadrate în grad seismic II, în evidențele ISU se află un bloc din cartierul Hipodrom (Blocul C10) și patru clădiri ale Consiliului Județean.

Întrebat dacă la acest moment pe clădirile administrate de SUPAFLC Brăila aflate în clasa de risc seismic I este pusă bulina roșie, col Ion ne-a spus că nu are cunoștință de acest lucru, dat fiindcă că nu ține de competențele instituției pe care o conduce să verifice acest lucru. Potrivit șefului ISU Brăila, instituțiile care au competențe în a face astfel de verificări sunt Primăria și Inspectoratul de Stat în Construcții.

Articole asemănătoare

Comment

 • Marcel

  06/11/2023

  Buna ziua!
  Ma intereseaza daca imobilul de pe Str Mihai Eminescu nr 28 ( mai nou in cartea funciara nr 16) apare s-au este incadrat intr-o clasa cu risc seismic?
  Va multumesc, Marcel

  Replay

Lasă un răspuns