IN BRAILA, CASTIGUL SALARIAL MEDIU BRUT ESTE CU 25% MAI MIC DECAT CEL INREGISTRAT LA NIVEL NATIONAL

Braila pastreaza si in anul 2016 trista traditie a judetului in care salariatii castiga mai putin decat in alte zone ale tarii. Potrivit unui raport prezentat astazi de Directia Regionala de Statistica, angajatii din Braila incaseaza cu 25% mai putin decat media pe tara, cand se discuta despre castigul salariu mediu brut.

In raportul amintit se arata ca la sfarsitul semestrului I al acestui an, efectivul de salariati din judetul Braila era, oficial, de 67.421 persoane – cu 1.599 persoane mai mult decat la sfarsitul sementrului I al anului trecut. Salariatii inregistrati in statisticile oficiale reprezinta 1,3% din numarul total al salariatilor la nivel national.

In ceea ce priveste castigul salarial mediu brut, la finele semestrului I al anului curent, acesta era de 2.151 lei/persoana, cu 25,2% mai mic decat cel inregistrat la nivelul economiei nationale (2.874 lei/persoana). Castigul salarial mediu net inregistrat in judetul Braila s-a mentinut sub nivelul national pe tot parcursul semestrului I al anului 2016.

(foto – Castigul salarial mediu brut in judetul Braila, comparativ cu cel la nivel national)