În cea de a X-a etapă a Ligii Florilor MOL, CSM București – Dunărea Brăila, scor final 36 – 26

HC Dunărea Brăila a disputat ieri cea de a X-a etapă din sezonul competițional 2022-2023 al Ligii Florilor MOL, în deplasare, împotriva vicecampioanei României, CSM București. Prima repriză a fost câștigată de echipa bucureșteană cu scorul de 20 – 14, iar partida s-a încheiat tot în favoarea CSM București, scor final 36 – 26, câștigând astfel cele trei puncte ale partidei.

Au marcat pentru Brăila: Liscevic K. (8), Gomes Da Rocha F. (4), Lavko J. (3),  Sazdovska J. (3), Schmelzer M. (3), Gonzalez M. (1),  Severin A. (1), Quitino J. (1), Udriștioiu A. (1), Venancio L. (1).

După această etapă Dunărea Brăila ocupă locul 6 în clasamentul Ligii Florilor Mol.

”Am încercat, ne-am luptat, pe alocuri am reușit multe lucruri bune, dar au fost și multe greșeli pe care le-am făcut. O echipă cum este CSM București bineînțeles că a speculat toate greșelile noastre.

Condițiile din sală au fost improprii handbalului și aici mă refer că a fost foarte frig, dar asta e, mergem înainte. Urmează un meci foarte important acasă, cu Buzăul, iar campionatul este lung. La meciul acesta aș fi vrut mai mult, dar din păcate asta s-a întâmplat; sunt oricum bucuros pentru ceea ce am reușit să facem bine. Pentru următorul meci ne vom pregăti și mai bine și vom stabili ce vom pune la punct pentru meciul de acasă cu Buzău. Sunt foarte multe echipe care se bat pe loc de cupă europeană și noi avem același obiectiv și sperăm din tot sufletul să-l îndeplinim, iar la finalul campionatului să fim deasupra liniei”,  a declarat Costică Buceschi, antrenorul echipei Dunărea Brăila.

”Nu a fost un meci tocmai reușit pentru noi, cred că am început foarte greoi, pentru că nu am crezut în șansa noastră de a câștiga. CSM București ne-a condus pe toată durata meciului și nu am găsit soluțiile necesare pentru a învinge. Avem o echipă valoroasă, am încredere în echipa mea, dar cred că încă mai avem mult de muncă pentru a ajunge sus și a ne bate de la egal la egal cu CSM București sau cu alte echipe foarte bune. Noi trebuie să ne jucăm șansa și sper ca până la finalul campionatului să fim pe un loc de Cupă Europeană, pentru că asta ne dorim foarte mult. Toate echipele din Liga Națională joacă la un nivel înalt și trebuie să muncim foarte mult”,  a spus căpitanul echipei Dunărea Brăila, Aneta Udriștoiu.

Următoarea etapă este programată în data de 29 decembrie, acasă, împotriva echipei SCM Gloria Buzău, fiind și ultima partidă de anul acesta în Sala Polivalentă.