În circa două săptămâni se vor finaliza lucrările de reabilitare a UPU din cadrul Spitalului Județean Brăila. Președintele Chiriac afirmă că noua UPU va fi funcțională în martie 2024

În circa două săptămâni se vor încheia lucrările de reabilitare a Secției Unitate Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, dar cel mai probabil mutarea propriu-zisă și reluarea activității în spațiul nou amenajat se va face în luna martie a anului viitor – este ceea ce a declarat astăzi președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Acesta a vizitat împreună cu ziariștii zona UPU, pentru a ne arăta stadiul lucrărilor și s-a arătat mulțumit de calitatea acestora:

Amintim că este vorba despre un proiect în valoare de 6.002.157,58 lei, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”. Din suma respectivă, 4.201.510,31 lei (70%) reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, 1.680.604,11 lei (28 %) valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 120.043,16 lei (2%) valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului. Suma totală include lucrările propriu-zise, dar și partea de dotare cu mobilier și echipamente medicale.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 14 iulie 2022. S-au executat lucrări de modernizare, recompartimentare și reabilitare a unor zone medicale și s-a eficientizat din punct de vedere energetic imobilul în care funcționează UPU. În plus, au fost semnate și un număr de 13 contracte de furnizare a mobilierului și echipamentelor/dotărilor necesare funcționării Secției Unitate de Primire Urgențe.