În cursul acestui an pensionarii brăileni vor beneficia de 1443 de bilete de tratament. În primele șase luni ale anului au fost valorificate 463 de bilete de acest gen

În cursul acestui an pensionarii brăileni vor beneficia de 1443 de bilete pentru tratament balnear, repartizate pe cel mult 17 serii. Biletele vor fi alocate cu prioritate prin Casa Județeană pe Pensii, respectiv TBRCM SA, care deține în proprietate 13 complexe balneare, situate în Amara, Bala, Bizusa, Buziaș, Covasna, Geoagiu Băi,  Lacu Sărat, Moneasa, Nicolina, Pucioasa, Sărata Monteoru, Olănești și Băile.

Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri. În cursul unui an calendaristic se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceluiași beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuții sau gratuit.

Beneficiază de bilete de tratament gratuit, în limita locurilor disponibile repartizate de Casa de Pensii, următoarele categorii: *pensionari de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale; *persoanele persecutate din motive politice, care potrivit legii au dreptul la bilete de tratament; *persoanele persecutate din motive etnice care potrivit legii au dreptul la bilete de tratament; * veterani de război, invalizi și văduve de război care potrivit legii au dreptul la bilete de tratament; *beneficiarii de pensii IOVR care potrivit legii au dreptul la bilete de tratament; *persoane cu handicap care potrivit legii au dreptul la bilete de tratament; *persoanele care au suferit accidente de muncă sau au boli profesionale și care potrivit legii au dreptul la bilete de tratament; *persoane care lucrează în mediu radioactiv.

În primul semestru al acestui an s-au înregistrat un număr de 1541 de cereri de bilete de tratament și au fost valorificate un număr de 463 de bilete. Cele mai solicitate stațiuni au fost Vatra Dornei, Covasna, Herculane, Căciulata, Slînic Moldova.